Foto – Fotolia

Īstermiņa kredīti – kā aizņemties izdevīgi? 0

Ikviens no mums var nonākt situācijā, kad steidzami radušies papildu izdevumi. Ko darīt, ja iekrājumu nav, bet līdz algas dienai vēl jāgaida? Kredīts var būt viens no ērtākajiem risinājumiem šādās situācijās.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

Nav noslēpums, ka mūsdienās vārds ‘’kredīts’’ noteikti vairs nesaistās ar laikietilpīgu formalitāšu kārtošanu, jo tagad pieejami arī aizdevumi internetā. Nenoliedzami tas ir ērtākais naudas aizņemšanās veids, ko izmanto arvien vairāk cilvēku ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Pateicoties daudzveidīgajam interneta kredītu piedāvājumam, ikvienam kredīta ņēmējam pastāv liela izvēles iespēja. Tomēr, kā neapjukt kredītu klāstā, un atrast piemērotāko?

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms izvēlies tavai situācijai piemērotāko aizdevēju, vispirms pašam jānoformulē, cik liels kredīts ir nepieciešams. Te jāpiebilst, ka internetā iespējams noformēt gan salīdzinoši nelielus īstermiņa aizdevumus, gan arī tā saucamos patēriņa kredītus. Tie noderēs lielāku mērķu sasniegšanā, piemēram, ja pietrūkst automašīnas iegādei vai dzīvokļa remontam.

Kad esi sapratis, kāda kredīta summa ir nepieciešama, un to esi samērojis ar savu ienākumu līmeni, atliek tikai izskatīt to aizdevēju piedāvājumus, kas izsniedz interesējošo summu. Ja vēlies saņemt īstermiņa aizdevumu uz termiņu līdz 30 dienām, izvēles iespēja būs plašāka nekā tad, ja interesē kredīts uz ilgāku laika posmu. Šeit jāņem gan vērā, ka parasti, aizņemoties pirmo reizi, maksimālā aizdevuma summa būs mazāka nekā aizņemoties atkārtoti – šis ir faktors, kam noteikti jāpievērš uzmanība, un jāizvēlas aizdevējs, kurš piedāvā visoptimālāko variantu.

Protams, izvēloties izdevīgāko aizdevumu, vērts ņemt vērā arī citus kritērijus –

  • Maksimālais atmaksas termiņš. Izvēloties īstermiņa aizdevumu, tas visbiežāk tiks izsniegts uz 30 dienām. Jāņem vērā, ka vairums aizdevēju nodrošina arī atmaksas termiņa pagarināšanas iespēju, kas ļauj atlikt maksājumu uz noteiktu laika posmu. Savukārt, izvēloties lielāka apmēra kredītu uz ilgāku laika posmu, svarīgi izvēlēties tādu aizdevēju, kura noteiktais ikmēneša maksājums visvieglāk samērojams ar tavu ienākumu līmeni. Te iederēsies speciālistu ieteikums, kuri izrēķinājuši, ka ikmēneša kredīta maksājumam nevajadzētu sastādīt vairāk par 40% no ikmēneša ienākumu kopsummas.
  • Iespēja saņemt kredītu bez procentu maksas. Ja runājam par īstermiņa kredītiem, vairums aizdevēju piedāvā īpaši izdevīgu iespēju –pirmo kredītu bez procentu maksas. Izmanto iespēju un nepārmaksā!
  • Kredīta noformēšanas ātrums. Lai arī ikviena internetā pieejamā kredīta noformēšana neprasīs daudz laika, bieži vien ātrumam tomēr ir izšķiroša nozīme.
  • Procentu likme. Ja pie izvēlētā aizdevēja bezprocentu kredīts nav pieejams, tad procentu likme ir ļoti svarīgs faktors. Tas ir galvenais kritērijs, pēc kura mērīt konkrētā kredīta izdevīgumu.
  • Vecuma ierobežojums. Katrs no aizdevējiem noteicis vecuma ierobežojumu personām, kurām tiek izsniegts aizdevums. Pirms kredīta ņemšanas pārliecinies, ka atbilsti arī šīm prasībām.
Reklāma
Reklāma

Un, protams, ja vēlies saņemt ne vien izdevīgu, bet arī drošu aizdevumu, nevajag aizmirst, ka darbi runā skaļāk par vārdiem – izvēlies uzticamu, daudzu novērtētu aizdevēju!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.