Bombardier CS300
Bombardier CS300
Foto – LETA/AFP

“airBaltic” pirmā saņems jaunos “Bombardier” lainerus CS300; pirks vēl septiņus 0

Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas saņems un sāks lietot Kanādas aviobūvnieka “Bombardier” jaunās lidmašīnas CS300, kā arī izmantos tiesības iegādāties vēl septiņus šos lainerus, aviojomas portālam “ch-aviation” Parīzes aviošovā sacījis “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Līdz ar to “airBaltic” kļūs par pirmo oficiālo CS300 operatoru.

“airBaltic” izpilddirektors arī teicis, ka viens no pirmajiem maršrutiem, kurā “airBaltic” izmantos lidmašīnas CS300, būs Rīga-Cīrihe. Tomēr pagājušajā nedēļā notikušajā Parīzes aviošovā Gauss nav atklājis sīkāku informāciju par maršrutiem, kuros “airBaltic” izmantos jaunās lidmašīnas, lai gan norādījis, ka CS300 zemākās ekspluatācijas izmaksas un iespēja ar šiem laineriem bez nolaišanās sasniegt tālākus galamērķus nekā spēj tagadējā “airBaltic” flote, ļaus “airBaltic” lidot maršrutos, kādos tai pašlaik reisus veikt nav iespējams, raksta”ch-aviation”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gauss arī apstiprinājis, ka “airBaltic” izmantos tiesības iegādāties vēl septiņas lidmašīnas CS300, ziņo “ch-aviation”. Portāls vēsta, ka pirmo lidmašīnu CS300 “airBaltic” saņems 2016.gada septembrī.

Jau vēstīts, ka ” airBaltic” 2012.gada beigās paziņoja, ka ar “Bombardier” parakstījis līgumu, kas paredz līdz 20 lidmašīnu CS300 iegādi. Tobrīd tika noslēgts līgums par 10 jaunu lidmašīnu iegādi, taču “airBaltic” arī nodrošinātas pirkuma tiesības uz vēl 10 lidmašīnām. Vēlāk “airBaltic” paziņoja, ka šo iespēju izmantos.

Pērn jūlijā kompānija apstiprināja, ka ir pasūtījusi vēl trīs ” Bombardier” lidmašīnas CS300 un saglabā iespējas pasūtīt vēl septiņas lidmašīnas CS300.

CS300 ir šaurfizelāžas reaktīvā lidmašīna, un “airBaltic” pasūtītajā konfigurācijā tajā būs 148 pasažieru vietas. Sākumā bija paredzēts, ka “airBaltic” pirmās lidmašīnas CS300 saņems 2015.gada ceturtaja ceturksnī, taču “Bombardier” bija spiesta atlikt šo laineru ražošanas sākšanu, tāpēc “airBaltic” tos saņems vēlāk.

“airBaltic” nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Lidsabiedrības lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.