Publicitātes foto

Spoži atklāts VIII “Saulkrasti Jazz” festivāls 0

Ceturtdien, 16. jūlijā uz “Origo Summer Stage” skatuves ar spilgtiem orķestra “RTU Big Band” un muzikālās apvienības “Sinkope” koncertiem tika atklāta festivāla “Saulkrasti Jazz” XVIII sezona, vēsta rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 382
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 30
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Kā atklāšanas pasākumā informēja festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis, šogad 14 “Saulkrasti Jazz” koncertos piedalīsies 25 pašmāju un ārzemju mūziķu apvienības, kas būs dzirdamas ne tikai Saulkrastos, bet arī pašā Rīgas centrā Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra “Origo”.

Svinīgi atklājot festivāla XVIII sezonu, ar spilgtu koncertu klausītājus priecēja “RTU Big Band” Jāņa Amantova vadībā, kas klausītājus iepazīstināja gan ar latīņu ritmiem, gan tradicionālo džezu un pat disko mūziku. Šoreiz ar orķestri kopā uzstājās arī trompetists un pedagogs no Francijas – Sacha Duchaine, kura vadībā tiks organizētas meistarklases bigbendam visas nākamās nedēļas garumā. Savukārt koncerta turpinājumā ar unikālu skanējumu Stacijas laukumu piepildīja grupa “SINKOPE”, kuru veido talantīgi mūziķi no Latvijas ar dažādu mūzika stilu pieredzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Saulkrasti Jazz” festivāls notiks no 20. – 25. jūlijam, festivāla laikā norisināsies vairāk nekā desmit dažādu valstu džeza mākslinieku koncerti, starptautiskais jauno bundzinieku konkurss “Baltic Drummers’ League”, kā arī džeza meistarklašu nometne.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.