Latvija pakāpusies uz 86.vietu FIFA rangā 0

Latvijas vīriešu futbola izlase Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, atguvusi vienu vietu un tagad ieņem 86.pozīciju.
Jūnijā Latvija bija pakāpusies uz 82.pozīciju, kas bija augstākā kopš 2012.gada augusta, bet pirms mēneša piedzīvoja piecu vietu kritumu.
2012.gada augustā tā rangā ieņēma 70.vietu, bet 2013.gada jūnijā pirmoreiz sasniedza 119.pozīciju, atkrītot uz visu laiku zemāko vietu, kas tika atkārtots arī tā paša gada novembrī. Pašlaik Latvijas rēķinā ir 377 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā rangā.
Latvijas futbola izlase vēl marta beigās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas piektajā mačā viesu laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Čehijas valstsvienību, bet dažas dienas vēlāk tā izbraukumā pārbaudes mača kompensācijas laikā panāca neizšķirtu 1:1 ar Ukrainu.
Savukārt 12.jūnijā Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņā savā laukumā ar 0:2 atzina spēcīgās Nīderlandes pārākumu, kas šomēnes rangā atkritusi par septiņām pozīcijām uz 12.vietu.
Ar sešās spēlēs izcīnītiem trīs punktiem Latvija atlases turnīrā šobrīd ieņem piekto vietu starp sešām apakšgrupas vienībām, apsteidzot vien Kazahstānu, kam viens punkts.
Tikmēr kāpumu par četrām vietām uz 78.pozīciju veikusi Igaunija, bet Lietuva pakāpusies par trim pozīcijām uz 107.vietu.
Tikmēr ranga līderes godu saglabājusi Dienvidamerikas valstu futbola turnīra “Copa America” fināliste Argentīna, kurai seko Beļģija, bet uz trešo vietu atkritusi Pasaules kausa īpašniece Vācija.
Ceturtā joprojām ir Kolumbija, bet pēc lielā Nīderlandes krituma par vienu vietu pakāpušās visas pārējās desmitnieka komandas – piektā ir Brazīlija, kurai seko Portugāle, Rumānija, Anglija un Velsa, bet desmitnieku noslēdz Čīle.
Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atrodas jau pieminētā Nīderlande. No pārējām kvalifikācijas sacensību A grupas komandām Čehija atrodas 20.vietā, Islande 24.vietā, bet Turcija tagad rangā atrodama 45.pozīcijā. Savukārt Kazahstāna ir 141.vietā.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.