Publicitātes foto

Ogrē atklās scenogrāfa Māra Ruskuļa personālizstādi 0

Piektdien, 7. augustā plkst. 16 Ogres Vēstures un mākslas muzeja izstāžu zālē atvērs mākslinieka, scenogrāfa Māra Ruskuļa personālizstāde “bez rāmīšiem”, LA.lv uzzināja muzejā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Gleznu kopumā ar nosaukumu “bez rāmīšiem” patiešām nebūs nevienas bildes ar dekoratīvu apdari pa perimetru, kuru mākslas pasaulē sauc par ierāmējumu. “Noslēpums noteikti ir tajā, ka jēdziens “skaists” nepārtraukti mainās, tas ir pakļauts katra indivīda savai īpašajai pasaules uztverei. Skaists var slēpties pašā idejā, vēstījumā, tāpat kā dvēsele – mēs to neredzam, bet dažkārt sajūtam caur absolūti nefizisku dimensiju,” apgalvo mākslinieks.

Mārim Ruskulim šī ir jau sestā personālizstāde, taču tā ir tikai daļa no aktivitātēm, kurās izpaužas viņa daudzpusīgais un neordinārais talants, stāsta muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savulaik pabeidzis Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļu pie izcilā scenogrāfa Andra Freiberga, Māris Ruskulis scenogrāfiju veidojis gandrīz uz visu Latvijas teātru skatuvēm, piedalījies vērienīgajā Latvijas jauno mākslinieku izstādē “CANDY BOMBER” izstāžu zālē “Arsenāls”, vairākkārt bijis pasaules scenogrāfu kvadrināles Prāgā dalībnieks, kā arī regulāri piedalās Mākslinieku Savienības organizētajās rudens izstādēs. Māris Ruskulis iekārtojis vairākas nozīmīgas izstādes Latvijas muzejos – Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, Tukuma muzejā, Mākslas muzejā “Rīgas Birža” un citur.

“Māris Ruskulis ir ogrēnietis un ikdienā, strādājot Ogres Kultūras centrā par scenogrāfu, radījis ne vienu vien pievienoto vērtību Ogres kultūrvidē – bijis scenogrāfs Ogres mūzikas svētkiem, veidojis neskaitāmas Ogres kultūras notikumu afišas, iekārtojis izstādes un noformējis pasākumus,” stāsta Šmidre.

Izstāde “bez rāmīšiem” Ogres Vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma līdz 29. augustam.