Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
8. jūlijs, 2015
Drukāt

57% līgavu skaidri zina, kādu torti vēlas savās kāzās. Krāšņas tortes fotogrāfijās

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Sākoties aktuālajai kāzu sezonai, viens no jautājumiem, ko sev uzdod līgava – kādu torti viņa vēlētos savā lielajā dienā. Tas attiecīgi nozīmē, ka sākas arī karstākais darba laiks teju visiem Latvijas konditoriem. Turklāt ik gadu kāzu toršu pasūtījumu skaits tikai pieaug, kas izskaidrojams, ar attiecīgi pieaugošo noslēgto laulību skaitu, par ko liecina arī Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tortei ir būtiska nozīme kāzu rituāla noslēgumā, tāpēc neizbēgams jautājums, ko sev uzdod ikviena līgava – kādu torti izvēlēties šai skaistajā dienā. Protams, katrai līgavai ir savas prasības tomēr visām ir svarīgi, lai tā gan priecētu acis, gan palutinātu viesu garšas maņu. Tas, cik lielu torti izvēlas pāris, lielākoties ir atkarīgs no cilvēku skaita kāzās. Ir bijuši pasūtījumi pēc nelielām tortēm, taču pērn tika uzcepta arī 18 kg smaga kāzu torte. Kopumā „Lage Ko” pērn uzcepa kāzu tortes 500 kg apjomā.

Žanna Popovska, “Lage Ko” galvenā konditore: „Lielākoties pie mums ierodas līgavas, kuras jau zina, kādu torti vēlēsies savā kāzu dienā. Daļa idejas ir smēlušās gan mūsu, gan ārvalstu katalogos, daudzas nāk un pasūta kādu no mūsu ražotajām tortēm tikai kāzu noformējumā. Protams, ir arī līgavas, kuras atnāk un zina tikai kādas konkrētas detaļas, kurām ir jābūt tortes noformējumā. Tādos gadījumos konditors kopīgi ar līgavu izstrādā tortes vizuālo tēlu. Protams, arī tortes garšai jābūt izcilai, tālab piedāvājam klientiem nogaršot vairākus variantus un izvēlēties sev tīkamāko. Tiekoties ar līgavām un uzklausot viņu vēlmes, varu teikt, ka tortei kāzās ir milzīga nozīme, dažreiz pat šķiet, ka torte ir simbols skaistai un saldai laulātā pāra turpmākai kopdzīvei.”

Ja runājam par tendencēm, tad līgavas 90% gadījumu pieprasa kāzu tortes ar vairākiem stāviem. Izvēloties tortes liela uzmanība tiek pievērsta arī tam, lai tā būtu moderna. Tagad populāra ir kļuvusi perlamutra glazūra, ko arvien biežāk pieprasa klienti, tāpat cieņā ir modelējamā šokolāde, kas labi padodas dažādu formu veidošanai. Toršu noformējums parasti tiek veikts ar ziediem, tagad modē ir izmantot arī svaigus ziedus. Savukārt figūriņas, kuras tik pierasts redzēt uz tortēm ASV filmās, Latvijā pasūta reti – aptuveni 20% gadījumu. Savukārt, ja runājam par krāsu tendencēm, tad šogad balto un pasteļtoņu nokrāsas papildina trīs intensīvāki toņi: fuksija, violets un rozā.

Liela nozīme ir ar tortes piegādei. Tas būtu jāuztic profesionāliem, kas to aizvedīs ar attiecīgu transportu, nodrošinot, ka galapunktā tā nonāks ideālā izskatā. „Transportēšanai ir liela nozīme, varu to droši teikt, jo SIA „Lage Ko” ceptās kāzu tortes esam piegādājuši ne vien visā Latvijas teritorijā, bet arī uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju un Zviedriju. Ir bijuši arī gadījumi, kad saņem torti un netīšām tā tiek nomesta zemē, tad gan visiem ir steiga un panika, bet vienmēr esam raduši risinājumu,” stāsta Ž. Popovska.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+