Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
12. augusts, 2015
Drukāt

Marinēti kabači. Garda recepte ziemas krājumiem (2)

kabachi
Sastāvdaļas

Marinādei
Ūdens – 2,5 l
Cukurs – 100 g
Sāls – 100 g
Etiķis (9%) – 1 glāze (200 ml)
Garšvielas (vienai burciņai)
Lauru lapas – 2 gab.
Čili pipari – 3 plāni gredzentiņi (2 mm)
Smaržīgie pipari – 3 graudiņi
Melnie pipari – 5 graudiņi
Ķiploks – 6 daiviņas
Dilles – 1-2 zariņi ar sēklotni

Pagatavošana

Burkas sterilizē. Apakšā liek pusi garšvielu (ķiploku sagriež prāvos gabaliņos).

Kabačus sagriež aplīšos (10-12 mm), liek burkās (atstājot 2 cm līdz augšai). Virsū pārliek atlikušos zaļumus.

Marinādi uzkarsē un pārlej kabačiem. Uzliek vāciņus, bet neaizvāko.

Pasterizē: 1l – 12-15 minūtes, 0,5l – 8-10 minūtes (lielā katlā ielej ūdeni, apakšā paliek dvielīti, uz kura liek burkas, laiku skaita pēc tam, kad ūdens sācis vārīties).

Pasterizētās burkas aizvāko.

burveilv1

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Nepilnīga recepte, jo trūkst informācijas par kabaču daudzumu un burku tilpumu. Vai garšvielu daudzums “vienai burciņai” būs vienāds puslitra, litra, trīslitru un citādu tilpumu burkā? Varbūt nemāku starp rindām lasīt?

  2. cik nācies pagaršot marīnētus kabačus, garšīgi viņi nav, varbūt šitā ir īpaša brīnumrecepte.

Draugiem Facebook Twitter Google+