Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
9. septembris, 2015
Drukāt

Ogu un biezpiena kūka “Ardievas vasarai”

Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

" Kas par kūkām" , konditorijas kafejnīca Baložos, Uzvaras prospektā 11. 20.07./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

(24 cm diametra veidne; aptuveni 10 personām)

• 0,5 kg smilšu mīklas

Biezpiena masai

• 300 g biezpiena

• 200 g skābā krējuma

• Tējkarote kukurūzas cietes

• Tējkarote citrona sulas

• Šķipsniņa sāls

• 2 olas

• 130 g cukura

• 100 g krēmsiera

• ⅓ vaniļas pāksts sēkliņu

Biezpiena masai visas sastāvdaļas sablendē ar rokas blenderi.

Izveltnē smilšu mīklas apli (nedaudz lielāku par veidni), liek veidnē un pamatni apcep +190 °C aptuveni 8–10 minūtes tā, lai ir zeltaina. Lej uz pamatnes biezpiena–siera masu, uzkaisa dažādas ogas un cep +100…+110 °C temperatūrā aptuveni 1 stundu un 15 minūtes.

 

Recepte no Titurgas beķerejas  “Kas par kūkām!”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+