No kreisās: Ingrīda Balode, Normunds Zušs, Vitolds Gorņevs, Ieva Grēvele
No kreisās: Ingrīda Balode, Normunds Zušs, Vitolds Gorņevs, Ieva Grēvele
Publicitātes foto

“Galaktika” svin pilngadību Latvijas koncerttūrē (VIDEO) 0

Laba ziņa visiem grupas “Galaktika” cienītājiem – no septembra grupa dodas Vislatvijas rudens koncerttūrē “Labvakar, draugi!”. Normundam Zušam un Vitoldam Gorņevam kopā ar draugiem pavasarī iesāktā koncerttūre nu turpinās arī rudenī, lai apceļotu tās Latvijas vietas, kur grupu gaida.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Vasarā grupas puiši smēlušies pozitīvas emocijas, un tagad viņi vēlas tās dāvāt arī savas mūzikas cienītājiem. Šī vasara bija īpaša ar to, ka grupa divas nedēļas jūnijā koncertēja aiz okeāna Amerikā. “Bijām pie Ņūdžersijas, Bostonas un Vašingtonas latviešiem. Ja tā var teikt, tie bija latvieši no vecās emigrācijas, tā ap 70 gadiem. Sapratām, ja viņu nebūs, tad latviešu kustība aiz okeāna izbeigsies,” atklāj Vitolds un piebilst: “Mēs noteikti vēlētos tur atgriezties. Uzstājāmies šajās trīs, bet pabijām arī citās Amerikas pilsētās. Cik Amerika ir liela, var apjaust, tikai tur esot.” Arī rudenī puiši dosies ārpus Latvijas. “Oktobra beigās “Galaktikas” busiņš dosies uz Angliju. Nedēļu sniegsim koncertus Anglijas latviešiem,” smaidot teic Vitolds.

Šis ir tāds zīmīgs laiks “Galaktikas” puišiem – pilngadība, 18 gadi uz skatuves. “Darba ir daudz, bet starp koncertiem mēs paspējam arī radīt jaunas dziesmas, tāpēc varam droši teikt, ka rudens koncertos būs jaunumi,” teic Vitolds un atklāj, ka pēc īpašā klausītāju lūgumu arī rudenī būs koncerti Cēsīs un Dobelē. “Nevaram atteikt, ja mūs īpaši aicina. Iespējams, būs vēl kādas vietas, kur atgriezīsimies arī rudenī,” atklāj Vitolds.

CITI ŠOBRĪD LASA

Koncertu apmeklētājiem tiks piedāvāta unikāla iespēja dzirdēt pilnīgi jaunas un vēl nekur nepublicētas dziesmas no topošā albuma “Galaktika un draugi”. Normunds un Vitolds nekad nav slēpuši saknes, no kurienes viņi nāk, tāpēc tautasdziesmas un tautas mūzika caurvīs visus šos koncertus. Ir nemainīgas vērtības, tāpēc arī šajā koncertprogrammā skanēs populārās grupas dziesmas “Rāzna”, “No visas sirds”, “Sauc atpakaļ” un citas. Tāpat kā pavasara koncertos, arī šajos uz skatuves būs ne tikai Normunds un Vitolds. Viņi būs seši! Vitolds ir noslēpumains un nevēlas atklāt, kādi pārsteigumi būs koncertu apmeklētājiem. “Tāpat kā pavasarī arī tagad koncertos uz skatuves būsim seši, bet šajā reizē īpaši izceļu un saku paldies mūsu aizskatuves cilvēkam Imantam Cīrulim, bez kura nebūtu iespējams neviens no mūsu koncertiem,” atklāti teic Vitolds.

Šlāgeraptaujas rudens posmā grupa “Galaktika” piedalās ar emocionāli skaisto dziesmu “Es vienmēr tev būšu klāt”, ko izpilda kopā ar tautā iemīlēto jauno un šarmanto dziedātāju Ingrīdu Balodi. Arī koncertos skanēs šī dziesma, un vēl Ingrīda izpildīs dziesmu “Atpakaļ ceļa nav”.

Grupa sola, ka viss koncertuzvedums tiks ieturēts labākajās grupas “Galaktika” tradīcijās un sirsnībā – no asarām līdz smiekliem. “Draugi, gaidīsim jūs visus mūsu koncertos, lai varam teikt – labvakar, draugi!” smaidot aicina grupas puiši.

Jau sākoties koncerttūrei, Vitolds nevar nosaukt visas tās Latvijas vietas, kur viņi uzstāsies, tāpēc sekojiet līdzi grupas jaunumiem, un iespējams, ka jau šajā rudenī grupa “Galaktika” iegriezīsies arī jūsu pilsētā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.