Andris Ērglis.
Andris Ērglis.
Publicitātes foto.

Andris Ērglis dzied slavas dziesmu latviskumam 0

Dziedātājs Andris Ērglis kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jaukto kori “Laiks”, gatavojoties komponista Jāņa Strazda un dzejnieka Jāņa Petera dzejas cikla un mūzikas albuma “Lins” prezentācijai oktobrī, laidis klajā albuma un cikla tituldziesmu “Lins“, pavēstīja Anete Strazda.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Jaunā kompozīcija ir tituldziesma komponista Jāņa Strazda un dzejnieka Jāņa Petera dziesmu ciklam “Lins” solistiem un jauktajam korim, kas CD formātā un arī nošu grāmatas veidā dienasgaismu ieraudzīs jau oktobrī.

Tituldziesma, tāpat kā visas cikla dziesmas, ir par 21. gadsimta latvieti – par viņa sīkstumu, patriotismu, savas zemes mīlestību, bet arī par viņa kļūdām un pretrunām, stāsta Strazda: “Lins ir kā simbols latviskajam – lina audums ir pelēks un raupjš, bet tajā pašā laikā arī skaists un izturīgs.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Gaidāmā albuma “Lins” dziesmu ierakstā piedalījušies solisti Ance Krauze un Andris Ērglis, jauktais koris “Laiks”, pavadošie mūziķi un arī viesmākslinieki – koklētāja Laima Jansone, obojists Mārtiņš Zālīte un trompetisti Normunds Piesis un Jānis Ivuškāns.

Starp cikla dziesmām albumā skanēs arī Jāņa Petera jaunākā dzeja autora lasījumā. Pirmā dziesma no šī cikla, kas jau skanējusi koncertos, radiostacijās un televīzijā, ir 2012. gadā izdotā “Grēcinieka lūgšana pie Lielā Kristapa Daugavmalā”, kas šobrīd jau ir daudzu Latvijas koru repertuārā. Albuma izdošanu atbalstījusi Liepājas Kultūras pārvalde.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.