Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstāžu zāle “Arsenāls”.
Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstāžu zāle “Arsenāls”.
Foto: LETA

Izstāžu zāli “Arsenāls” atzīst par B kategorijas graustu 2

Ēkai Torņa ielā 1, kurā atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle “Arsenāls”, šodien piemērota B kategorijas grausta klasifikācija un piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likme.

Reklāma
Reklāma
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Lasīt citas ziņas

Minēto lēmumu pieņēmusi Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija. Šī klasifikācija nozīmē, ka ēkai nepieciešami konservācijas un sakārtošanas darbi, tā degradē pilsētvidi, kā arī tā apdraud apkārtējo drošību.

Kā skaidro komisijā, ir uzskatāmi redzamas plaisas būves ārsienās. No dzegu noseguma skārda tekošais ūdens sabojājis sienu apmetumu – ēkai atdalījies apmetums un nolobījies krāsojums. Atdalās arī apmetums ar ķieģeļiem un pa jumta segumu ripojot krīt lejā un apdraud cilvēkus.
Iepriekš ēkai tika piešķirta C kategorija, atzīstot, ka tā degradē pilsētvidi. Tās pārvaldītājiem un īpašniekiem tika dots laiks līdz 1. septembrim ēku sakārtot. 16.septembrī domes Īpašuma departaments apsekoja ēku un konstatēja, ka tās stāvoklis nav uzlabojies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēka pieder Finanšu ministrijai, bet tā ir “Valsts nekustamo īpašumu” (VNĪ) apsaimniekošanā. VNĪ pārstāvis Deniss Serovs komisiju informēja, ka pašreiz ir noslēgts līgums par ēkas karnīzes remonta veikšanu, tos plānots pabeigt līdz šā gada 1.decembrim.

Komisija secināja, ka netiek plānoti darbi fasādes uzlabošanai un plaisu novēršanai. Tāpat līdz 1.septembrim netika veikta nekāda ēkas sakārtošana.

Komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) uzsvēra, ka ēka atrodas Vecrīgā, blakus Saeimai, un ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tādēļ nepieciešama steidzama tās sakārtošana pilsētvides uzlabošanai. Līdz ar to komisija lēma būvi klasificēt kā B kategorijas graustu un piemēroja paaugstinātu NĪN.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.