foto: Dinamo Rīga/ Raimonds Volonts

6000 tribīnēs, “Dinamo” saviem līdzjutējiem atrādās ar uzvaru 0

Latvijas klubs Rīgas “Dinamo” otrdien ar uzvaru sāka tradicionālo pirmssezonas sagatavošanās turnīru KHL komandām “Latvijas Dzelzceļa” kausu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Lasīt citas ziņas

Rīgas vienība “Arēnā Rīga” ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Minskas “Dinamo”.

Rīgas “Dinamo” labā vārtus guva zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un kanādiešu aizsargs Metjū Majone.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas vienības vārtus šajā mačā sargāja krievu ripu ķērājs Timurs Biļalovs, kurš atvairīja 29 no 30 pretinieku mestajām ripām.

Pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā, bet mača rezultāts tika atklāts 15.minūtē, no vārtu priekšas izceļoties Minskas vienību pārstāvošajam kanādietim Kvintonam Houdenam. Trešdaļas beigās laukuma saimniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē teicama izdevība bija Egilam Kalnam, taču latviešu uzbrucējs neizmantoja izgājienu vienatnē pret pretinieku vārtsargu Jūnasu Enrūtu. Tiesa, piecas minūtes pirms otrā perioda beigām Videls, izslidojot pozīcijā, kad aizsegts Enrūta skats, realizēja vairākumu un panāca neizšķirtu. Pirms tam rīdzinieki otrajā periodā neizmantoja divus vairākumus.

Trešā perioda ievadā Rīgas hokejisti izveidoja pāris bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, taču uzbrukumi ar precīziem metieniem nenoslēdzās. Perioda devītajā minūtē mājiniekiem tomēr izdevās izvirzīties vadībā – Kevins Klārks apveda pretinieku vārtus un piespēlēja Majonem, kurš no iemetienu apļa raidīja ripu tīklā. Turpinājumā minskiešiem neizdevās atspēlēties, Rīgas “Dinamo” svinot uzvaru ar rezultātu 2:1.

Rīgas komandā par labāko tika atzīts uzbrucējs Frenks Razgals, bet pretiniekiem šo godu saņēma Enrūts.

Kā vēstīts, tikai šorīt Rīgas “Dinamo” paziņoja, ka komandai pievienojies talantīgais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un pieredzējušais krievu aizsargs Sergejs Gimajevs. Abi hokejisti jau vakarā aizvadīja savas pirmās spēles Latvijas galvaspilsētas kluba sastāvā.

Reklāma
Reklāma

Turnīra pirmajā mačā aizvadītās sezonas KHL čempione Kazaņas “Ak Bars” ar rezultātu 4:2 (0:1, 4:0, 0:1) pārspēja Šveices komandu “Davos”.

Trešdien Rīgas “Dinamo” spēkosies ar Jaroslavļas “Lokomotiv”, sestdien duelēsies ar “Ak Bars”, bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar “Davos” hokejistiem.

Ceturtdien un piektdien divas spēles tiks aizvadītas “Inbox” ledus hallē Piņķos, “Ak Bars” mērojot spēkus ar Minskas “Dinamo” un Jaroslavļas “Lokomotiv” vienībām.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.