Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA)  kādā no iepriekšējiem piketiem.
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) kādā no iepriekšējiem piketiem.
Foto – LETA

Pedagogi tomēr brīvprātīgi varētu doties uz mediķu piketu 1

Neskatoties uz sākotnējo ieceri nepiedalīties Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) plānotajā piketā, šodien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) kopā ar pārējiem nozaru arodbiedrību pārstāvjiem nolēma atbalstīt minēto protesta akciju, un uz to LIZDA biedri dosies pēc brīvprātības principa.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Kā aģentūra LETA uzzināja LIZDA, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) valde nolēma atbalstīt LVSADA prasības par iedzīvotāju tiesībām uz pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi un atbalstīt 3. novembrī rīkoto LVSADA protesta akciju pie Saeimas.

LIZDA biedri varēs paust savu atbalstu LVSADA, pēc brīvprātības principa piedaloties protesta akcijā. Ņemot vērā, ka LIZDA un IZM sociālais dialogs ir iestrēdzis, LIZDA uzsākusi streika procedūru un šobrīd nesaskaņotie jautājumi tiek risināti Izlīgšanas komisijā, norādīja LIZDA.

CITI ŠOBRĪD LASA

LIZDA redz, ka abas nozares saskaras ar vienu un to pašu netaisnīgo attieksmi – tās tiek pozicionētas kā valsts prioritātes, taču 2016.gada valsts budžeta projektā tām atvēlēti nepietiekami finanšu resursi.

Gan LIZDA, gan LVSADA ir nolēmušas protestēt pret pastāvošo situāciju. Ja netiks risināti akūtie jautājumi abās nozarēs, tas nākotnē negatīvi ietekmēs pakalpojumu pieejamību, kvalitāti, kā arī nozaru turpmāku sekmīgu un ilgtspējīgu attīstību.

Kā ziņots, LVSADA padomes sēdē lēma rīkot protesta akciju pie Saeimas un gatavoties nozares streikam, aģentūru LETA informēja arodbiedrības pārstāve Inga Rudzīte.

“Galvenais protestu iemesls ir valdības plānotā veselības aprūpes budžeta tālāka samazināšana,” norādīja arodbiedrības pārstāve. Protesta akcija sapulces veidā plānota 3.novembrī, kad Saeima pirmajā lasījumā skatīs nākamā gada budžeta projektu.

Ņemot vērā, ka neapmierinātību ar nākamā gada budžeta projektu ir izteikusi arī LIZDA, LVSADA padome ir izteikusi ierosinājumu rīkot apvienotas protesta akcijas. Pirmās konsultācijas starp LVSADA un LIZDA par šādu taktiku jau ir notikušas, sacīja Rudzīte.