Aizdomās turētā Ginta tiek konvojēta no Rīgas apgabalties sēdes, kurā tiesa skatīja drošības līdzekli krimināllietā par divu savu bērnu slepkavību.
Aizdomās turētā Ginta tiek konvojēta no Rīgas apgabalties sēdes, kurā tiesa skatīja drošības līdzekli krimināllietā par divu savu bērnu slepkavību.
Foto – LETA

Divu bērnu slepkavībā apsūdzētā māte pagaidām atsakās liecināt 1

Divu bērnu māte, kura apsūdzēta bērnu slepkavībā Baložos, otrdien Rīgas rajona tiesā norādīja, ka pašlaik nav gatava sniegt paskaidrojumus, liecināt, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Lasīt citas ziņas

“Nezinu,” uz tiesneses jautājumu, kas viņai traucēja sagatavoties, atbildēja Voiciša. Apsūdzētā norādīja, ka sagatavoties paskaidrojumu sniegšanai viņai nepieciešama nedēļa.

Jau ziņots, ka apsūdzētās advokāts Normunds Duļevskis tiesā pieteica vairākus lūgumus, tostarp veikt Voicišas datora ekspertīzi. Tiesa sēdes izskaņā noraidīja visus lūgumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nākamā tiesas sēde notiks nākamā gada 12.janvārī, plkst.11.

Iepriekš izskanējis, ka Voiciša savā datorā varētu būt meklējusi, kā veikt slepkavību.

Apsūdzētajai, kura uz tiesas sēdi tika atvesta saslēgta roku dzelžos, netika mainīts drošības līdzeklis un viņa paturēta apcietinājumā. Apsūdzētās aizstāvis zvērināts advokāts Duļevskis iepriekš tiesai pieteica lūgumu aizstāt apsūdzētajai apcietinājumu ar mājas arestu vai citu drošības līdzekli, lai mirušo zēnu mātei beidzot būtu iespēja apmeklēt savu bērnu kapus.

No apsūdzības izriet, ka bērni mātei traucējuši sakārtot personīgo dzīvi. Slepkavība paveikta, bērnus nosmacējot. Voiciša sevi par vainīgu neatzīst. Atstājusi bērnus istabā vienus, viņa tos atradusi jau bez dzīvības pazīmēm.

Tiesu psihiatriskajā ekspertīzē sieviete ir atzīta par pieskaitāmu.

Duļevskis aģentūrai BNS iepriekš apstiprināja, ka sieviete savu vainu neatzīst. Mirušo bērnu māte pirmstiesas procesā ir liecinājusi, ka starplaikā viņa ir iegājusi dušā. Pēc dušas iznākusi, lai apskatītos, vai bērniem viss ir kārtībā. Zinot, cik viņi ilgi guļ, viņa izgājusi vēl uz brīdi ārā, taču, kad atgriezusies, atradusi viņus jau bez dzīvības pazīmēm, paskaidroja aizstāvis.

Reklāma
Reklāma

Pērn 10.oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni – pusotru un trīs gadus veci -, un aizdomās par bērnu slepkavību tika apcietināta viņu māte.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.