Ekrānšāviņš no youtube.com

Lems par tiesu izpildītāja Andra Sladza rīcību, pārņemot īpašumu 10

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTP) pieprasījusi zvērinātam tiesu izpildītājam Andrim Sladzam paskaidrojumus par viņa rīcību saistībā ar nekustamā īpašuma Rīgā, Uzvaras bulvārī 3a, Rīgā pārņemšanu jaunā īpašnieka valdījumā, aģentūru BNS informēja padomes priekšsēdētāja vietniece Iveta Kruka.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
ASV izsludina ārkārtas stāvokli pirms Saules aptumsuma – paredz cilvēku masu bojāeju 12
Lasīt citas ziņas

Viņa norādīja, ka, tiklīdz no Sladza tiks saņemti paskaidrojumi, LZTP atbilstoši normatīvajiem aktiem un tajos noteiktajai padomes kompetencei disciplināruzraudzības jomā izvērtēs zvērināta tiesu izpildītāja rīcību. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, tad LZTP lems par disciplinārlietas ierosināšanu pret zvērinātu tiesu izpildītāju.

Šāds padomes solis saistīts ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo ziņu par zvērināta tiesu izpildītāja Sladza veiktajām darbībām nekustamajā īpašumā Uzvaras bulvārī 3a, Rīgā, kad viņš atteicās Latvijas Televīzijai skaidrot savus lēmumus, aiztaisot tās žurnālista priekšā durvis. Tāpat LZTP ar iesniegumiem ir vērsušās vairākas konkrētajā gadījumā iesaistītās personas, lūdzot izvērtēt zvērināta tiesu izpildītāja rīcību.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Noteikti nav atbalstāma tiesu izpildītāja izvairīšanās no komunikācijas ar sabiedrību, jo, iespējams, tas būtu novērsis vairākas neskaidrības. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome vienmēr ir iestājusies par to, ka zvērinātam tiesu izpildītājam kā valsts amatpersonai, kurai valsts uzticējusi nolēmuma izpildes funkciju, ir jābūt pietiekami kompetentam, lai sabiedrībai saprotamā veidā izskaidrotu savu pieņemto lēmumu un veikto darbību pamatotību un likumību,” skaidroja Kruka.