Publicitātes foto

Sāksies sarīkojumu cikls “Jauns cilvēks pēkšņi raksta” 0

Šogad Aspazijas māja sāks jaunu literāru sarīkojumu ciklu “Jauns cilvēks pēkšņi raksta”, LA.lv uzzināja muzejā.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 13
Lasīt citas ziņas

Sarīkojumos, kopskaitā sešos, Aivars Eipurs sarunāsies ar kādu no jaunajiem, daudzsološajiem latviešu dzejniekiem, kuriem vēl nav, vai jau ir iznākušas pirmās grāmatas. Gada laikā paredzēti seši pasākumi. Pirmajā, kas notiks jau 7. janvārī plkst.18, galvenā persona būs Gints Dreimanis un skanēs dzeja autora lasījumā.

Aivars Eipurs stāsta, ka Gints Dreimanis ir viens no redzamākajiem jaunajiem dzejniekiem ceļā uz savu pirmo grāmatu. “Ginta dzeja pievelk gan ar metaforu svaigumu, gan ar poētisko intensitāti. Plašāks lasītāju un klausītāju loks ieskatu par Ginta Dreimaņa dzeju varēja gūt 2015.gada Dzejas dienu pasākumos Jelgavā un Liepājā, kā arī publikācijās interneta žurnālā satori.lv,” kopsavelk dzejnieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gintam ir 19 gadu, viņš Latvijas Universitātē studē angļu filoloģiju. Brīvajā laikā interesējas par mūziku un vēsturi, nodarbojas ar bridžu un Rubika kuba ātrlikšanu. Sapņo strādāt uz kuģa, un ar vilcienu apceļot Sibīriju.

Veidojot jauno pasākumu ciklu, Aspazijas māja, pirmkārt, domājusi par jauniešu auditoriju. Tomēr uz pasākumu aicināti visu paaudžu dzejas mīļotāji, – gan tie, kuri interesējas par dzeju, gan tie, kuri paši raksta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.