Publicitātes foto

Madonā koncertēs Dina Joffe 0

Ar izcilu notikumu – pianistes Dinas Joffes koncertu – Madonas pilsētas kultūras namā 15. janvārī pulksten 19 sāksies Jāņa Norviļa 5. starptautiskais jauno pianistu konkurss, LA.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Par izcilu to var nosaukt tādēļ, ka Steinway flīģeļa stīgas un rezonatorus skaņās un krāsās iedzīvinās mūsdienu klaviermūzikas starptautiska mēroga personība, pianiste Dina Joffe. Koncerta programmā iekļauta nemirstīgā Johana Sebastiana Baha mūzika, savukārt koncerta otrajā sadaļā klausītājiem būs iespēja iegrimt romantiskās mūzikas burvībā klausoties Frederika Šopēna reibinošo aizrautību.

Jāatzīmē, ka izcilā pianiste Dina Joffe savas mūziķes gaitas ir sākusi Latvijā, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, tās turpinājusi Maskavas Centrālajā mūzikas skolā un vēlāk absolvējusi Maskavas P.Čaikovska mūzikas konservatoriju profesores Veras Gornostajevas vadībā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pianiste ar izciliem sasniegumiem ir startējusi dažādos konkursos un kā nozīmīgākos jāatzīmē Roberta Šūmaņa starptautiskais konkurss Vācijā un prestižais Frederika Šopēna konkurss Varšavā (abos iegūta galvenā balva).

Par mākslinieces augsto novērtējumu starptautiskajā arēnā liecina tas, ka viņa kā soliste ir sadarbojusies ar izciliem orķestriem, kā piemēram, Izraēlas filharmoniķi (diriģents Zubins Meta), Maskavas filharmoniķi (Valērijs Gergijevs un Dmitrijs Kitajenko), Tokijas Metrolpolitēna orķestri (Džeims De Preists), Kremerata Baltica orķestri (Gidons Krēmers) un citiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.