Publicitātes foto

Saruna par neparastu mākslinieci un viņas darbiem 0

Aktualizējot Latvītes Mednieces personālizstādi “Darbi”, kas Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma vēl līdz 31. janvārim, tiek organizēta saruna ar mākslas vēsturnieci Rūtu Muižnieci par ievērojamās keramiķes daiļradi, LA.lv uzzināja muzejā.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Latvīte Medniece (1924) ir viena no izcilākajām keramiķēm, kas Latvijas mākslā ievilkusi spilgtus latviskus vaibstus.

Lai gan Latvīte Medniece pārsvarā strādā ar mālu un šamotu, izstādē likts akcents uz porcelāna darbiem, kas ir salīdzinoši neliela viņas daiļrades daļa. Divus gadus pēc studiju beigšanas Latvijas PSR Valsts Mākslas akadēmijas Keramikas nodaļā (1955) Latvīte Medniece strādājusi Rīgas Porcelāna fabrikā par mākslinieci. Līdzās māla un šamota darbiem, izstādē eksponētas fabrikā radītas sīkplastikas figūras un lielformāta vāzes, kā arī šajā laikā tapuši pavisam abstrakti porcelāna veidojumi. Viņas darbos jaušams rotaļīgums un spēle – gan ar materiālu, gan tēmu. Medniece nav baidījusies no tehniskiem eksperimentiem, un porcelānu turpmāk viņa izmantoja, miksējot kopā ar citiem materiāliem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izstādē eksponēti mākslinieces ģimenes īpašumā esošie darbi, kā arī darbi no Rīgas Porcelāna muzeja, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības kolekcijām.

Mākslas vēsturniece Rūta Muižniece iedziļinājusies keramiķes radošajā devumā un veikusi ievērojamu darbu, sagatavojot tekstu topošajai grāmatai par Latvītes Mednieces mākslu. Īsumā par nozīmīgākajiem akcentiem šīs aizraujošās mākslinieces garajā darba pieredzē, Rūta Muižniece pastāstīs Rīgas Porcelāna muzeja “Porcelāna pēcpusdienas” apmeklētājiem.

Ieeja bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.