Publicitātes foto

Māksla mūzikā, mūzika mākslā. “Lielajā dzintarā” jauna izstāde 0

No 3. februāra līdz 3. martam Liepājas Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskolas jaunajās telpās koncertzālē “Lielais dzintars” būs apskatāma izstāde “Māksla un mūzika”, informē LDMV pārstāve Vineta Muskate.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Izstādē apkopoti spilgtākie šīs tēmas ietvaros tapušie LDMV audzēkņu darbi: Vizuālā tēla stilistu izglītības programmas 3. kursa audzēkņu veidotie vecmeistaru gleznu foto “rimeiki” un 4. kursa Multimediju un Reklāmas dizaina izglītības programmu audzēkņu animācijas.

Animācijās kariķēti pasaules slavenākie klasiskās mūzikas komponisti – Haidns, Bēthovens, Mocarts u.c. Balstoties uz komponistu biogrāfiskajiem datiem, audzēkņi pārspīlēja viņu dīvainības, ikdienišķos paradumus, kā arī bailes un slimības, piešķirot viņu portretiem sirreālistisku dimensiju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt vecmeistaru foto “rimeiku” priekšnosacījums bija muzikālās tēmas klātesamība. Vidi, noskaņu un tēlu iespējami precīzi bija jāpārnes no gleznas uz reālo vidi un nofotografēt. Foto sesijas norisinājās Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolā Ausekļa ielā un jaunās koncertzāles “Lielais dzintars” telpās, kas ir labs sadarbības sākums skolu apvienošanas kontekstā.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolai (LDMV) 2015./16. mācību gads ir īpašs – 22. un 23. aprīlī skola svinēs 90. jubileju. Vienlaikus uzsākts LDMV un Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskolas apvienošanas process, kurš realizēsies nākamajā mācību gadā. Tādēļ arī skolas izglītības satura virstēma šogad ir “Māksla un mūzika”, piebilda Muskate.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.