Rīgas cirka logo.
Rīgas cirka logo.
Foto – LETA

Ušakovs: Rīgas cirks ir unikāls mantojums, Kultūras ministrijai tas jāsakārto 0

Rīgas cirks ir pilsētas un visas valsts unikāls mantojums, tādēļ Rīgas dome cer, ka Kultūras ministrija izdarīs visu, kas ir valsts spēkos, lai savestu kārtībā savu īpašumu, komentējot cirka slēgšanu, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Vaicāts, vai pašvaldība neizskatītu iespēju atbalstīt ēkas atjaunošanu, Ušakovs norādīja, ka Rīgas cirka ēka ir valstij piederošs īpašums, attiecīgi ministrijai ir jādara viss iespējamais, lai to sakārtotu.

Šo pašvaldības pozīciju Ušakovs publicējis arī savā “Facebook” profilā. Klāt gan vēl pievienots ironisks komentārs: “Es saprotu, ka Saeima var mierīgi aizvietot cirku. Un iespējams, ka deputāti uztver cirku kā savu konkurentu. Bet es tomēr ceru, ka valsts būs spējīga savest cirku kartībā.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē, kas notika šonedēļ, uzmanību Rīgas cirka slēgšanai pievērsa deputāts Vadims Faļkovs (S), aicinot domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu sniegt komentāru, vai pašvaldība šajā situācijā būtu spējīga sniegt kādu atbalstu. Gan departamenta direktors Guntis Helmanis, gan komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) norādīja, ka ēka pirmkārt ir valsts īpašums un atbildība.

Efektīvs un pozitīvs Rīgas pašvaldības un Kultūras ministrijas sadarbības piemērs ir nesen ekspluatācijā pieņemtais atjaunotais Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), kas tika izremontēts pa pašvaldības un Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem un ir valstiski nozīmīga institūcija. Tomēr šajā situācijā nozīmīgs ir fakts, ka LNMM ēka pieder pašvaldībai, un pašvaldība ieguldīja līdzekļus sava īpašuma atjaunošanā.

Kā ziņots, Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties, vakar žurnālistiem sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-T/LNNK).

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Būvniecības valsts kontroles birojs iepazīstināja Kultūras ministriju ar pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem.

Melbārde norādīja, ka ēkas uzlabošana notiek nepārtraukti, taču valstij veikt kapitālieguldījumus traucēja 20 gadus ilgušās tiesvedības par ēkas īpašumtiesībām.

BVKB direktors Pēteris Druķis uzskata, ka Rīgas cirks var sabrukt un tas būtu jāslēdz ciet. Viņš uzskata, ka ēka nav piedzīvojusi nekādus uzlabojumus un īpašnieki neko neesot darījuši situācijas uzlabošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.