Publicitātes foto

Karerass atvadu turnejā dziedās Rīgā 0

Leģendārais katalāņu tenors Hosē Karerass ir devies radošās karjeras atvadu koncertturnejā “A Life in Music” (“Dzīve mūzikā”) un 20. februārī sniegs koncertu “Arēnā Rīga”. Apmeklētāji varēs baudīt visu laiku spilgtākos dziedoņa izpildītos grāvējus – operu ārijas, operešu un mūziklu fragmentus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Pasaulslavenais operdziedonis Hosē Karerass (69) karjeru sāka 1970. gadā dzimtās Barselonas Liceja lielajā teātrī. Viņš uzstājies uz pasaules prestižāko opernamu un festivālu skatuvēm, izdevis 160 dažādus ierakstus un piedalījies vismaz 66 operās aptuveni 600 dažādās lomās, žanriski aptverot mūziku no baroka līdz mūsdienām. Radošās karjeras 45 gadu laikā pārdoti 85 miljoni tenora ierakstu kopiju, ieraksti daudzkārt sasnieguši Platīna un Zelta disku statusu.

“Šis nebūs vienkāršs koncerts, bet ļoti īpašs vakars, kura laikā tiks atspoguļota izcilā tenora muzikālā dzīve, kas ir patiess brīnums,” atklāja koncerta rīkotāji, aģentūras “Ltips” pārstāvji. 1987. gadā dziedātājam tika diagnosticēta leikēmija. Pēc virknes medicīnisku procedūru, kā arī pateicoties nesalaužamam gribasspēkam, Karerasam izdevās uzveikt ļauno slimību. Vēl vairāk – 1988. gadā viņš atgriezās uz skatuves – notika leģendārie “Trīs tenoru” (Hosē Karerasa, Lučāno Pavaroti un Plasido Domingo) koncerti, kurus klātienē vai ar televīzijas starpniecību vēroja miljardiem skatītāju visā pasaulē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sekoja vēl astoņu gadu pārtraukums – uz skatuves Karerass atgriezās 2014. gadā, dziedot titullomu jaunā operā “El Juez”. Tā raisīja ovācijas, sajūsminātas atsauksmes un pilnībā izpārdotas uzstāšanās vairākās pasaules lielpilsētās. Panākumu iedvesmots, tenors ķērās pie savas vispasaules tūres “Dzīve mūzikā” sagatavošanas.

“Šī ir ļoti personīga, pat intīma manas karjeras restrospektīva. Tās ir dziesmas, kas mani vienmēr aizrāvušas un aizkustinājušas. Šajās kompozīcijās iemiesojas kaisme, emocijas, manas sirds un dvēseles izjūtas, ko ar balss starpniecību mēģinu nodot klausītājiem,” par programmu saka pats dziedonis. Iepazinies ar gaidāmo programmu, britu laikraksta “Classic FM” apskatnieks apgalvo, ka programmas romantisko dziesmu repertuārs ir pārpildītu zāļu garantija, rakstot: “Šādā materiālā viņa liriskās balss kvalitāte man atgādina dižo Karuzo.”

Rīgā Hosē Karerass uzstāsies kopā ar Kauņas simfonisko orķestri Hosē Karerasa krustdēla, diriģenta Dāvida Himenesa vadībā. Himeness, tāpat kā viņa slavenais tēvocis Karerass, ir dzimis Barselonā un studijas sācis dzimtās pilsētas konservatorijā, kur apguvis klavierspēli un diriģēšanu. Pašlaik maestro ir Bukarestes Filharmonijas orķestra galvenais viesdiriģents un Barselonas Valjesas simfoniskā orķestra goda diriģents. Latvijas publikai šī būs jau otrā tikšanās ar diriģentu – 2013. gadā Himeness kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri iepazīstināja Latvijas skatītājus ar viņa R. Štrausa simfoniskās poēmas “Varoņa dzīve” versiju.

Rīgas koncertā Kererass sola kaismes un emociju pilnu vakaru, kas reizē būs arī oda dzīvei. Koncerts ir unikāla iespēja vēl pēdējo reizi uz skatuves redzēt un klausīties vienu no diviem dzīvajiem “trim tenoriem”.

Varbūt noder!!

Koncerts

20. II 20.00 “Arēnā Rīga”

Biļetes: “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv

Cena: EUR 39 – 149