Valsts prezidents Raimonds Vējonis, iepazīstoties ar rekonstruēto Rīgas pili.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, iepazīstoties ar rekonstruēto Rīgas pili.
Foto: LETA

Fotoizstādē var iepazīt atjaunoto Rīgas pili 0

Tirdzniecības centrā “Galerija Centrs ” Rīdzenes ielā no 11. līdz 24.martam “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīko fotoizstādi ekskursiju atjaunotajās Rīgas pils zālēs, aģentūru BNS informēja VNĪ Komunikācijas daļa.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Fotogrāfijās, kas tapušas pēc vērienīgajiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem, ir iespējams vērot, kā atjaunotas Rīgas pils Baltā zāle, Svētku zāle, Sūtņu zāle un Ģerboņu zāle. Zālēs, kas atguvušas savu patieso vēsturisko spozmi, atjaunots katrs elements to vēsturiskajā veidolā – ikviens zīmējums, izcilnis un dekors, rekonstruējot to oriģinālo izskatu.

Īpaši atzīmējams pieredzes bagātās itāļu restauratores Almas Ortolanas ieguldījums Anša Cīruļa griestu un sienu gleznojuma atjaunošanā Sūtņu zālē. Tāpat liels darbs veikts Baltajā zālē, kur pēc koka konstrukciju izbūves un atjaunošanas noslēgts darbs pie interjera detaļām. No jauna izveidoti un apzeltīti ģipša veidojumi. Restaurācijas darbnīcās no jauna izgatavotas dekoru kopijas. Savukārt Ģerboņu zālē speciālisti no jauna vienu pēc otra uz griestiem zīmējuši Latvijas novadu un pilsētu ģerboņus. Svētku zālē atjaunoti vēsturiskie griestu panno.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgas pils atjaunošanas un restaurācijas projekts ieguva “Latvijas būvniecības gada balvas 2015 Grand Prix”. Šis prestižais valsts mēroga ēku un būvju konkursa vērtējums īpaši nozīmīgs Rīgas pils rekonstrukcijā – restaurācijā iesaistītajiem speciālistiem vairāk nekā 250 strādniekiem, kas strādāja pilī, un 60 – 70 restauratoriem dažādās darbnīcās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.