LETA

Latvijas izlase pārbaudes sāk ar rezultatīvu 6:4 uzvaru Dānijā 0

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros, aizvadot pirmo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, viesos rezultatīvā cīņā uzvarēja Dānijas valstsvienību, svinot panākumu Leonīda Beresņeva atgriešanās mačā pie komandas stūres.
Latvijas izlase Olborgā notikušajā spēlē izcīnīja panākumu ar 6:4 (3:2, 1:2, 2:0).
Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Gints Meija, kurš bija komandas kapteinis un Rodrigo Ābols, bet pa reizei izcēlās Gunārs Skvorcovs, kuram arī rezultatīva piespēle, un Vitālijs Pavlovs. Savukārt vārtos dienas jubilārs Ervīns Muštukovs, kuram ceturtdien palika 32.gadi, līdz mača vidum atvairīja deviņus no 13 metieniem, bet pēc tam viņu nomainījušais Jānis Kalniņš tika galā ar visiem deviņiem pretinieku raidījumiem.
Pirmajā periodā Latvijas izlase trīs reizes bija vadībā. Cīņa viesiem sākās ļoti veiksmīgi, jo jau 22.sekundē pēc Mika Indraša un Jura Upīša piespēlēm vārtus guva Meija. Laukuma saimnieki astotajā minūtē atjaunoja neizšķirtu, kad precīzi meta Mortens Poulsens. Īsta “uguņošana” notika trešadaļas vidū, jo vispirms Ābols otro reizi vadībā izvirzīja Latviju, minūti vēlāk Matiass Froms guva otros dāņu vārtus, taču vēl pēc minūtes Skvorcovs izmantoja Maksima Širokova piespēli un atkal viesi bija priekšā.
Otrajā periodā pēc piecām nospēlētām minūtēm Meija skaitliskajā mazākumā pirmo reizi mačā Latvijai panāca divu vārtu pārsvaru (4:2), taču to nosargāt viesi atkal nespēja, jo Mikels Āgārds un Mortens Mādsens trešdaļas vidū 30 sekunžu laikā iemeta divas ripas, atjaunojot neizšķirtu 4:4. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Muštukovu nomainīja Kalniņš, bet rezultāts periodā vairs nemainījās.
Veiksmīgs Latvijas izlasei bija arī pēdējās trešdaļas ievads, jo jau 55.sekundē Ābols pēc Andra Džeriņa piespēles ceturto reizi izvirzīja viesus vadībā, savukārt divas minūtes pirms pamatlaika beigām Pavlovs, kuram asistēja Roberts Bukarts un Skvorcovs, cīņai pielika punktu.
Latvijas izlases rindās debiju piedzīvoja aizsargs Ričards Birziņš, bet malā palika vēl viens potenciālais debitants Frenks Razgals.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.