foto: canucks.nhl.com

Ķēniņa atgriešanās spēlē “Canucks” cieš sakāvi NHL mačā 0

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš pēc trīs mēnešu pārtraukuma ceturtdien atgriezās Vankūveras “Canucks” sastāvā, taču komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

“Canucks” izbraukumā ar rezultātu 3:7 (2:2, 1:3, 0:2) zaudēja Kalgari “Flames” komandai.

Ķēniņš laukumā pavadīja 13 minūtes un 25 sekundes, nopelnīja divas soda minūtes un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Canucks” komandā savus pirmos vārtus NHL karjerā guva krievu aizsargs Ņikita Trjamkins, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās amerikānis Emersons Etems un kanādietis Bo Horvats.

“Flames” sastāvā trīs vārtus guva zviedru uzbrucējs Mīkaels Beklunds, kurš tādējādi izcēlās ar pirmo “hat-trick” savā karjerā, bet ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādietis Džo Kolborns.

Mača pirmajā periodā “Canucks” bija vadībā ar 2:1, otrajā trešdaļā Vankūveras komandai izdevās panāk neizšķirtu 3:3, taču turpinājumā “Flames” guva četrus bezatbildes vārtus.

“Flames” šajā mačā izdarīja 43 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr “Canucks” atbildēja tikai ar 27 metieniem.
Jau ziņots, ka Ķēniņš steidzamības kārtā tika izsaukts uz “Canucks”, lai aizstātu pleca traumu guvušo Džeridu Makkenu. Latvijas hokejists Vankūveras vienībā nebija nebija spēlējis kopš janvāra.

“Canucks” komandai šosezon atlikusi vairs tikai viena spēle, jo izslēgšanas mačiem tā nav kvalificējusies. Vankūveras vienība sezonu noslēgs sestdien savā laukumā ar maču pret Edmontonas “Oilers”.

Ķēniņš lielāko šīs sezonas daļu ir pavadījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Jūtikas “Comets”, taču iepriekš šosezon divas reizes tika izsaukts arī uz “Canucks”, tās rindās aizvadot sešas spēles, kurās pie rezultativitātes punktiem netika, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1.

Savukārt “Comets” rindās viņš šosezon 38 spēlēs ir guvis četrus vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles. Sezonas sākumā Ķēniņam neatradās vieta “Canucks” sastāvā un viņš tika nosūtīts uz “Comets”, taču uzbrucējs guva traumu un mēnesi nespēlēja. Pēc tam viņš sagaidīja izsaukumu no Vankūveras kluba, taču drīz vien atgriezās AHL, kur sezonas otrajā pusē sāka demonstrēt krietni rezultatīvāku sniegumu.

Reklāma
Reklāma

“Canucks” ar 73 punktiem 81 spēlē ieņem sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē atrodas pirmspēdējā 13.vietā, savukārt “Flames” ar 75 punktiem 81 cīņā atrodas piektajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā un 12.vietā Rietumu konferencē.

Pasaules labākajā hokeja līgā Ķēniņš debitēja pērn, kad 30 regulārā čempionāta spēlēs guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības rādītāja -2, bet Stenlija kausa izcīņā viņš piecos mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pozitīvu lietderību +2.

2013.gadā Ķēniņš ar “Canucks” noslēdza divu gadu divvirziena līgumu, taču pirmo no šīm sezonām turpināja aizvadīt Šveices klubā Cīrihes “ZSC Lions”. Pērn vasarā hokejists noslēdza viena gada vienvirziena līgumu, kas pēc šīs sezonas noslēgsies.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.