Foto – LETA

Latvija, kļūstot par OECD dalībavalsti, pievienosies attīstītāko valstu pulkam 0

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD ir viena no pasaulē prestižākajām institūcijām, un Latvija, kļūstot par šīs organizācijas 35.dalībvalsti, pievienosies pasaules attīstītāko valstu pulkam, Saeimas Ārlietu komisijas diskusijā trešdien, 20.aprīlī, sacīja komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Lasīt citas ziņas

“Dalība OECD būs vēl viens nozīmīgs instruments arī Latvijas parlamentāriešu rokās mūsu valsts sadarbības stiprināšanai ar pasaules attīstītākajām valstīm,” uzsvēra Kalniņš.

Jau vēstīts, ka Latvija nedēļas sākumā saņēma pēdējo OECD komitejas atzinumu par mūsu valsts gatavību pievienoties organizācijai. Līdz ar to Latvija ir saņēmusi pozitīvus atzinumus no visām komitejām, kopumā OECD ir 21 komiteja, deputātus informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un uzsvēra, ka tādējādi ir noslēgušās tehniskās pievienošanās sarunas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Latvija kļūtu par pilntiesīgu organizācijas dalībvalsti, Latvijai vēl ir jāsaņem OECD Padomes lēmums ar aicinājumu pievienoties organizācijai. OECD dalībvalstu diskusijas gaidāmas maijā. Pēc pozitīva OECD Padomes lēmuma saņemšanas nākamais solis būs Latvijas pievienošanās līguma parakstīšana, sacīja ārlietu ministrs, atzīmējot – ir labas izredzes, ka tas varētu notikt jūnija sākumā. Pēc līguma parakstīšanas tas būs jāratificē Saeimai.

Latvijai dalība OECD varētu izmaksāt trīs miljonus eiro.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.