Publicitātes foto

Porcelāna muzejā – izcilo Kuzņecova fabrikas meistaru darbi 0

Starptautiskajā muzeju dienā 18. maijā plkst. 17 Rīgas Porcelāna muzejā notiks “Porcelāna pēcpusdiena”, kur ar lekcija par Kuzņecova keramiku uzstāsies pieredzējusī mākslas vēsturniece Ludmila Neimiševa, LA.lv uzzināja muzejā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Lasīt citas ziņas

Rīgas Porcelāna muzejā līdz 12. jūnijam apskatāmas a/s “M.S. Kuzņecovs” Porcelāna, fajansa un māla izstrādājumu fabrikā izgatavotas keramikas vāzes no kolekcionāra un mecenāta Pētera Avena kolekcijas.

Kuzņecova fabrika produkcijas dizaina izstrādē 20. gadsimta 30. gados sadarbojās ar profesionāliem māksliniekiem, metus keramikas izstrādājumiem piedāvāja daudzi izcili latviešu autori. Ekspozīcijā pārstāvēti mākslinieki Romans Suta (1896-1944) un Jūlijs Madernieks (1870-1955).

CITI ŠOBRĪD LASA

Pētera Avena porcelāna un keramikas kolekcijas kuratore Ludmila Neimiševa ir pieredzējusi mākslas vēsturniece, lietišķi dekoratīvās mākslas, īpaši keramikas un porcelāna izstrādājumu eksperte. Lekcijā viņa tuvāk iepazīstinās ar māksliniekiem, kuri sadarbībā ar Kuzņecova fabriku radīja trauku dizaina metus, kā arī ieskicēs Kuzņecova keramikas unikalitāti un laikmeta kontekstu.
Ieeja pasākumā bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.