Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.
fivb.org

Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs ar uzvarām sāk Maskavas “Grand Slam” turnīra kvalifikāciju 0

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs otrdien ar uzvarām iesāka Maskavā notiekošā “Grand Slam” kategorijas turnīra kvalifikācijas sacensības. Savukārt zaudējumu piedzīvoja Ruslans Sorokins un Ingars Ivanovs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Kvalifikācijā ar devīto numuru izliktie Pļaviņš un Regža pirmajā kārtā grūtā divu setu cīņā ar 2-0 (21:19, 21:18) pieveica ar 24.numuru izliktos ukraiņus Jaroslavu Gordijejevu un Mikolu Babiču.

Abos setos ilgu laiku vadībā bija ukraiņi. Pirmajā setā Latvijas sportisti vēl bija iedzinējos ar 16:19, tomēr uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas. Savukārt otrajā setā Pļaviņš un Regža vadību ieguva seta vidū, taču lielāku pārsvaru nespēja panākt un rezultāts ilgstoši bija neizšķirts, tomēr seta beigas izdevās nosvērt savā labā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrajā kārtā latviešiem pretim stāsies spēcīgie brazīlieši Gustāvu Albrehts Karvaļaess un Saimons Barboza Santuss, kuri vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja Pasaules kausa “Open” kategorijas etapā ASV pilsētā Sinsinati.

Ar 19.numuru izliktie Finsters un Točs pirmajā kārtā 2-1 (21:19, 11:21, 15:11) pārspēja poļu pāri Mihalu Brilu un Kasparu Kujavjaku, kuriem ticis 14.numurs.
Viņiem otrajā kārtā pretim stāsies Čīles brālēni Estevans Grimalts un Marko Grimalts, kuri kvalifikācijā izlikti ar trešo numuru.

Tikmēr ar 26.numuru izliktie Ivanovs un Sorokins kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0-2 (12:21, 15:21) kapitulēja ar septīto numuru izliktajiem brazīliešiem Rikārdu Alekšam Kostam Santusam un Andrē Lojolam Steinam.

Otrā seta vidū kortos lija ļoti spēcīgs lietus, tomēr tas spēles rezultātu neiespaidoja – Latvijas sportisti nespēja izrādīt nopietnu pretestību brazīliešiem, kuri šosezon divreiz tikuši pie devītajām vietām Pasaules kausa posmos.

Līdz ar to trijos Pasaules kausa posmos šosezon Ivanovs un Sorokins tā arī nav spējuši pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu. Pirms mēneša viņi bija plānojuši startēt tieši trijos pasmos, jo citiem nebija atrastas finanses.

Pamatturnīrā iekļūs sportisti, kuri pārvarēs divas kvalifikācijas kārtas.
Savukārt no pamatturnīra trešdien turnīru sāks Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Kā zināms, Samoilovs un Šmēdiņš šonedēļ ieņem piekto vietu jaunākajā olimpiskajā rangā, kas noteiks Riodežaneiro Olimpiādes dalībniekus.

Latvijas otrais labākais pludmales volejbola duets Pļaviņš un Regža olimpiskajā rangā ir ārpus labāko trīsdesmitnieka, un no olimpiskās zonas viņi atpaliek par vairāk nekā 1300 punktiem, bet, piemēram, “Grand Slam” posmu uzvarētāji nopelna 800 punktus. Līdz olimpiskās atlases beigām atlicis aizvadīt vēl trīs turnīrus – šonedēļ notiks “Grand Slam” kategorijas posms Maskavā, nākamajā nedēļā risināsies Eiropas čempionāts, bet pēc tam tiks aizvadīts “Grand Slam” etaps Hamburgā.

Reklāma
Reklāma

Visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.