Foto – Aija Geida

Ar kuskusu pildīti tomāti 0

Kuskusu ieber bļodā, noskalo aukstā ūdenī un nokāš sietiņā.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Lasīt citas ziņas

Tad uzlej vārošu buljonu, uzliek vāciņu un ļauj desmit minūtes piebriest.

Pa to laiku tomātiem nogriež cepurīti un ar mazu karoti izgrebj viduci.

CITI ŠOBRĪD LASA

Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploku smalki sakapā.

Kad kuskuss mazliet atdzisis, pieber papriku, ķiploku, sāli, piparus un samaisa.

Ja masa ir sausa (tas atkarīgs no kuskusa kvalitātes), pievieno nedaudz tomātu mīkstuma.

Masu pilda tomātos, uzliek micītes un apslaka ar olīveļļu.

Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20–30 minūtes (atkarībā no tomātu gatavības pakāpes cepšanas laiks var atšķirties pat divas reizes; vasarā tie lielākoties jācep 15 minūtes, ziemā – pat pusstundu).