Foto: LETA

“Lielā Kristapa” notikumi arī “Alfā” 1

Vairākas Nacionālā filmu festivāla “Lielais Kristaps” aktivitātes oktobrī norisināsies arī tirdzniecības parkā “Alfa” – kinoteātrī “Cinamon” tiks demonstrētas nominētās filmas, gaidāms ģimenisks brīvdienu rīts ar atraktīvām rotaļām, darbnīcām un animācijas filmu izlasi, kā arī “Lielā Kristapa” balvu ieguvušajām Jāņa Streiča filmām veltīta izstāde, LA.lv uzzināja tirdzniecības centrā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

“Latviešu kino ir mūsu tautas vērtība. Katram kino veikumam pamatos ir vērienīgs darbs un izcilas personības, kas ir pelnījušas tikt novērtētas un atzītas valsts mērogā un pat vēl plašāk. “Lielais Kristaps” ir nozīmīgs notikums Latvijas kultūras dzīvē, tāpēc šogad tirdzniecības parks “Alfa” ir kļuvis par kinofestivāla atbalstītāju. “Lielā Kristapa” balvu pasniegšanas ceremonijā dāvāsim 2000 eiro lielu naudas balvu labākajai pilnmetrāžas spēlfilmai, tāpat aicinām ikvienu nominētās filmas noskatīties kinoteātrī “Cinamon” un iesaistīties “Lielā Kristapa” pasākumos tirdzniecības parkā “Alfa”,” aicina vadītāja Liene Apine.

Nozīmīgākais un senākais Latvijas filmu nozares pasākums, Nacionālais filmu festivāls “Lielais Kristaps”, šogad norisinās no 6. – 12. oktobrim un nominēto filmu izlase būs skatāma arī tirdzniecības parka “Alfa” kinoteātrī “Cinamon”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Te kino mīļotājus priecēs labākās pilnmetrāžas spēlfilmas – “Es esmu šeit”, “Ausma”, “Pelnu laboratorija”, labākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas – “Degošais”, “Saules staros”, “Jānis. Elza. Mīlas grāmata”, “Prāta Vētra: Starp krastiem”, tāpat būs iespēja noskatīties šogad “Lielā Kristapa” balvai nominētās labākās īsmetrāžas spēlfilmas un īsmetrāžas dokumentālās filmas, kā arī animācijas filmas pieaugušajiem.

Pašiem jaunākajiem skatītājiem Nacionālais filmu festivāls “Lielais Kristaps” sagatavojis animācijas izlasi, kurā apkoptas animācijas filmas, kas saņēmušas “Lielā Kristapa” balvas vai ir tai nominētas. Tāpat bērniem būs iespēja noskatīties dažādās tehnikās veidotas pašas jaunākās filmas, kā arī iepazīties ar Latvijas animācijas klasiku, ko labāk pazīst bērnu vecāki. Senākā animācijas filma, kas iekļauta šajā programmā, ir “Si-Si-Dra”, ko 1977. gadā veidojis Latvijas animācijas klasiķis Arnolds Burovs, bet jaunākā – Indras Sproģes 2016. gada animācija “Atraktīva Briežvabole no Carnikavas”, kas šogad nominēta “Lielā Kristapa” balvai kategorijā “Labākais animācijas filmas mākslinieks”.

Jānim Streičam veltītajā izstādē līdz 16. oktobrim būs apskatāmas fotogrāfijas no viņa godalgotajām filmām un filmēšanas laukuma.