LU Dabaszinatnu centrs. Rakstu mājas atklāšana tiek plānota 2022. gadā. Un tāpat kā Zinātņu māja tā iiecerēts kā otrais LU Akadēmiskā centra attīstības posms.
LU Dabaszinatnu centrs. Rakstu mājas atklāšana tiek plānota 2022. gadā. Un tāpat kā Zinātņu māja tā iiecerēts kā otrais LU Akadēmiskā centra attīstības posms.
Publicitātes foto

Gada balva Rīgas arhitektūrā piešķirta LU Dabaszinātņu akadēmiskajam centram 0

Pirmdien, 3. oktobrī, Pasaules arhitektūras dienā jau vienpadsmito reizi tika pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā, kas šogad piešķirta Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajam centram, LA.lv uzzināja Rīgas domē.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Balva piešķirta gan projektam, gan tā autoriem arhitektiem Vitai Polkovņikovai, Inai Kuļikovskai, Kristapam Bautram, Dacei Zariņai, Raivim Liepiņam, Madarai Plāciņai, Alisei Jēkabsonei un ainavu arhitektei Ingūnai Rozentālei – par inovatīviem tehniskajiem un iekštelpu organizatoriskiem risinājumiem, radot studēt vēlmi veicinošu un mūsdienīgu vidi.

Papildus gada balvai, Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra desmit atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šogad Gada balva Rīgas arhitektūrā tiek piešķirta objektam ar misiju valsts un galvaspilsētas nākotnē – objektam, kas sniegs ne vien ieguldījumu nākamajās Latvijas zinātnieku un gaišāko prātu paaudzēs, bet arī paver ieskatu Torņakalna attīstības potenciālā. Vienlaikus atzīmēšanas vērta ir ne vien paša Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra nozīme, bet arī pasūtītāja, arhitektu un būvnieku un kopējais darbs – vīzija, darbu organizācija un kvalitāte, spējot veikt tehniski izaicinošus būvdarbus, kā arī inovatīva arhitektu pieeja, meklējot labākos tehniskos un iekštelpu risinājumus, kuri ir rezultējušies patiesi kvalitatīvā un laikmetīgā objektā,” uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

“Tāpat jāatzīmē, ka pieņemt lēmumu par gada balvu Rīgas arhitektūrā vienmēr ir īpašs izaicinājums, jo balva ir tikai viena, bet tās cienīgi objekti šogad – vesela virkne, kas liecina par pieaugošu konkurenci nozarē. Tāpēc man ir patiess prieks un gandarījums sadarbībā ar žūrijas pārstāvjiem atzīmēt arī citus īpašus šā gada skates finālistus, piešķirot tiem atzinības un izceļot šo objektu vērtības arhitektūras un pilsētvides kontekstā. Jāatzīmē arī sabiedrības aktīvo iesaisti pretendentu vērtēšanas procesā un tāpēc arī šogad jau tradicionāli pasniedzam “Sabiedrības atzinību” būvei, kuru pozitīvi novērtējuši visvairāk sekotāju Rīgas pilsētas arhitekta biroja Facebook vietnē,” viņš piebilst.

Kā pēdējos gados ierasts, balvas pasniegšana simboliski notika iepriekšējā gadā par labāko atzītajā būvē – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.