Publicitātes foto

“LA” izlase nedēļas nogalei: muzikāli un spocīgi piedzīvojumi Veļu laikā 0

Muzikāli piedzīvojumi

Publicitātes foto
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Virga dalīsies atmiņu stāstos
4. novembrī plkst. 18 Liepājas muzejā izstādes “Dzelzsgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” ietvaros notiks muzikāla tikšanās ar leģendārās rokgrupas “Līvi” dalībnieku Ainaru Virgu un dziesminieci Maiju Kalniņu – muzicējot un daloties atmiņu stāstos par rokmūziku un grupu “Līvi” .

Mūziķe un dziesminiece Maija Kalniņa ir ne tikai talantīga dziesminiece, bet arī veiksmīga pasākumu režisore, viņai rūp savas saknes, un par savu pilsētu viņa radošā formā stāsta mūzikā, darbos, dzejā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ainars Virga 1985. gadā viņš kļuva par grupas “Līvi” līderi un ģitāristu. Kopā ar “Līviem” Virga guva lielus panākumus vairākos muzikālos konkursos Latvijā un ārpus tās.

Ieejas maksa skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1.5 eiro, pieaugušajiem – 2.50 eiro.

***

Romantisks vakars kopā ar Georgiju Osokinu
Piektdienas, 4. novembra vakarā Latgales vēstniecība GORS aicina uz romantiskās klaviermūzikas koncertu, kuru izspēlēs izcilais jaunais pianists, publikas mīlulis Georgijs Osokins un pasaulē slavu guvušais Polijas radio kamerorķestris “Amadeus”, kurš Latvijā viesosies pirmo reizi. Koncerta programmā izskanēs Friderika Šopēna klavierkoncerts miminorā un Modesta Musorgska “Izstādes gleznas”.

Polijas Radio kamerorķestris “Amadeus” (dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Agņeška Dučmala), kurš izveidots 1968. gadā, kļuvis par vienu no izcilākajiem un slavenākajiem kamerorķestriem, kas gan uzstājas ar koncertiem visā pasaulē, gan ieskaņo daudzveidīgas programmas, kurās iekļauta mūzika no baroka laikmeta līdz mūsdienām. Orķestra uzstāšanos Latvijā diriģēs Anna Dučmala-Mruza – orķestra dibinātājas Agņeškas Dučmalas meita.

***

Latvijas radio bigbendam – 40
4. novembrī savu 50. dibināšanas gada dienu ar koncertu Rīgas Kongresu namā plkst. 19 atzīmē Latvijas Radio bigbends.

Koncerta pirmajā daļā retrospekcija par Latvijas Radio bigbenda labākajiem jaunlaiku projektiem – latviešu tautas dziesmas Džeimsa Morisona apdarē un Latvijas Radio bigbenda mūziķu oriģinālkompozīcijas no programmas “Latviešu džeza svīta”, kā arī skaņdarbi no bigbenda patrona Maestro Raimonda Paula jaunākās koncertprogrammas “Depresija”, kas ir komponista un latviešu kulta grupas “ODIS” mūzika 1990. gada kinofilmai ar tādu pašu nosaukumu – “Depresija”. Šo jauno, bigbendam veltīto, aranžējumu tapšanā piedalījies grupas “ODIS” mūziķis un komponists Raimonds Macats, kurš kā viessolists piedalīsies koncertā.

Reklāma
Reklāma

Koncertā otrajā daļā dzirdēsim Latvijas Radio bigbenda ārzemju draugus, ar kuriem kopā kolektīvs priecējis daudzus klausītājus izpārdotās koncertzālēs Latvijā. Uz skatuves kāps amerikāņu vokāliste Čaina Mozesa, amerikāņu vokālists un ģitārists Alans Hariss un zviedru trompetists Lase Lindgrens. Solistu un bigbenda izpildījumā skanēs skaņdarbi no programmām “A Tribute to BB King”, “Veltījums džeza dīvām”, “A Tribute to Nat King Cole” un “Veltījums Djūkam Elingtonam un džeza dižgariem”.

Klausītājus koncerta abās daļās priecēs arī solisti Intars Busulis un Kristīne Prauliņa.

Biļešu cena – 7-40 eiro.

***

Skaistākie latviešu komponistu skaņdarbi
Sestdien, 5. novembrī plkst. 19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Dzimuši Latvijā” koncerts, kurā ar jaunu programmu – skaistākajiem latviešu komponistu vokālajiem skaņdarbiem uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers.

Izrādās, ne tikai baroka laika sacerējumi, kas oriģināli komponēti kontrtenora balsij, lieliski salāgojas ar šī tembra krāsām, bet arī latviešu skaņražu vokālā kamermūzika. Līdzās Emīla Dārziņa smalkajai lirikai, kam vakara programmā atvēlēta lauvas tiesa, skanēs arī Volfganga Dārziņa, Paula Dambja, Artura Maskata un Romualda Kalsona solodziesmas. Pavisam svaigu partitūru balsij un klavierēm piedāvās Grieķijā dzīvojošā latviešu komponiste, kādreiz Komponistu savienības vadītāja Gundega Šmite. Sergeja Jēgera partnere solokoncertā būs ilggadēja Latvijas Nacionālās operas koncertmeistare, pianiste Ieva Šmite.

Biļešu cena – 5-20 eiro.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.