Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV atbalstītie kaujinieki sāk Sīrijas pilsētas Rakas atbrīvošanu 1

ASV atbalstītā kurdu un arābu kaujinieku alianse “Sīrijas demokrātiskie spēki” svētdien paziņoja, ka sākusi operāciju, lai no džihādistu grupējuma “Islāma valsts” kaujiniekiem atbrīvotu Rakas pilsētu, kas ir “Islāma valsts” faktiskā galvaspilsēta Sīrijā.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

“Svarīgā kauja, lai atbrīvotu Raku un tās apkārtni, ir sākusies,” sacīja viens no alianses “Sīrijas demokrātiskie spēki” komandieriem Džihans Šeihs Ahmeds, nolasot paziņojumu preses konferencē Ain Isas pilsētā, kas atrodas apmēram 50 kilometru uz ziemeļiem no Rakas.

Ahmeds sacīja, ka operācijā, kurai dots nosaukums “Eifratas dusmas”, piedalās apmēram 30 tūkstoši kaujinieku, un tā sākusies sestdienas vakarā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Raku atbrīvos tās dēli un arābu, kurdu un turkmēņu frakcijas, varoņi zem “Sīrijas demokrātisko spēku” karoga, un ar [kurdu] “”Tautas aizsardzības vienību” aktīvu līdzdalību (..) koordinācijā ar [ASV vadīto] starptautisko koalīciju,” sacīts preses konferencē nolasītajā paziņojumā.

“Sīrijas demokrātisko spēku” preses sekretārs Talals Sello aģentūrai AFP teica, ka operācija notiks divos posmos,” vispirms atbrīvojot lauku apvidus ap Raku un izolējot pilsētu, bet pēc tam pārņemot kontroli pār pilsētu”.

Viņš arī sacīja, ka “Sīrijas demokrātiskie spēki” šai operācijai ir saņēmuši jaunus ieročus no ASV vadītās koalīcijas, tostarp prettanku raķetes.

“Cīņa nebūs viegla, un tā prasīs precīzas un uzmanīgas operācijas, jo “Islāma valsts” aizstāvēs savu bastionu,zinot, ka Rakas zaudējums nozīmēs, ka tai Sīrijā ir beigas,” atzina “Sīrijas demokrātisko” spēku preses sekretārs.

Sello arī uzsvēra, ka “Sīrijas demokrātiskie spēki” ir vienojušies ar ASV, ka Rakas atbrīvošanas operācijā “nebūs nekādas lomas Turcijai vai bruņotajiem grupējumiem, kas ir tās sabiedrotie”. Turcija uzskata Sīrijas kurdu “Tautas pašaizsardzības vienības” par teroristisku grupējumu.

Jau ziņots, ka 17.oktobrī Irākas bruņotie spēki ar Irākas kurdu zemessardzes “Pešmerga” atbalstu sāka operāciju, lai no “Islāma valsts” atbrīvotu Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu.

Raka un Mosula ir divas svarīgākās “Islāma valsts” kontrolē esošās pilsētas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.