Didža Grodza foto

LMA balva – Mārai Lācei, Helēnai Heinrihsonei un Reinim Dzudzilo 0

Trešdien, 9. novembrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tika paziņoti “Mākslas akadēmijas balvas 2016” laureāti, LA.lv uzzināja LMA.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 13
Lasīt citas ziņas

Šogad balvu un Borisa un Ināras Teterevu prēmiju ieguva trīs ievērojami LMA absolventi: gleznotāja Helēna Heinrihsone, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce un scenogrāfs Reinis Dzudzilo. Ar balvas laureātu un nominantu veikumu interesentus iepazīstina LMA aulā iekārtotā izstāde, kas apmeklētājiem atvērta no 10. līdz 30. novembrim.

“Mākslas akadēmijas balva” dibināta ar mērķi apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes laukā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Radošais spars, tieksme pēc izcilības un apņēmība īstenot arvien jaunas vērtīgas idejas ir īpašības, kuras esam vienmēr augstu novērtējuši. Mēs priecājamies par iespēju atbalstīt Latvijas izcilo mākslinieku panākumus un sniegt ieguldījumu augstvērtīgās mākslas attīstībā,” pauž mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Visus trīs laureātus raksturo “Mākslas akadēmijas balvas 2016” žūrijas komisijas priekšsēdētājs, LMA prorektors Andris Teikmanis: “Helēna Heinrihsone ir viena no apbrīnojamākajām savas paaudzes gleznotājām. Viņas glezniecība pārstāv augstus mākslinieciskus un humānistiskus ideālus. Helēnas Heinrihsones glezniecības valodu raksturo īpaša kolorīta izjūta, meistarīga dekorativitātes paņēmienu izmantošana un ievērojama spēja sabalansēt poētisku stāstījumu ar izcilu glezniecību. Helēna Heinrihsone sevi ir apliecinājusi ne vien glezniecības, bet arī grāmatu mākslas laukā. Viņa ir apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni. Viņas darbi atrodami Latvijas Mākslinieku savienības muzeja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Džeinas Vorhīzas Zimmerli Mākslas muzeja Ņūbransvikā, ASV, Latvijas Bankas, Jāņa Zuzāna un “Swedbank” kolekcijās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.