Publicitātes foto

“Labvēlīgais tips” – mūzika veciem jauniešiem. Noklausies arī jauno singlu! 1

Sestdienas vakarā LTV1 skatītājus sagaida vislabvēlīgākā muzikālā spēle visā “Mana dziesma” pastāvēšanas vēsturē, jo tā veltīta septiņu muzikālu vīru apvienības “Labvēlīgais tips” humoristiskajām dziesmām, LA.lv pastāstīja LTV komunikāciju speciāliste Agita Pudule.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

“Mēs Latvijas Televīzijā veidojām raidījumu jauniešiem, tolaik paši būdami tuvu tam vecumam. Likās, ka kaut kā trūkst… Pietrūkst vēl vienas grupas. Paši izdomājām! Tā, aiz skaudības un laiskuma,” par grupas rašanos raidījuma “4.studija” sižetā stāsta grupas solists Andris Freidenfelds.

Šodien “Labvēlīgā tipa” dziesmu tekstus zina vai katrs latvietis. “Dziesmas parasti rodas skaidrā prātā. Kādreiz kāds fragments rodas, braucot mājās no kāda koncerta, tad tas tiek pierakstīts. Un jau vēlāk, pēc izgulēšanās, tiek radīts pilnais dziesmas apjoms,” atklāj Freidenfelds.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Tas viss ir kopdarbs. Andra pamata ideju mēs apstrādājam, lai izveidotu gala produktu, kas patīk pašiem un, cerams, arī citiem. Savulaik mēs pat pārbaudījām savas dziesmas, atskaņojot tās bērniem. Ja dziesma patīk bērnam, viņa aizies arī pieaugušajam. Sava matemātika, protams, ir, nenoliegšu, no tās nevar izbēgt. Ir radošais moments, un pēc tam sākas arī matemātiskais moments. Pareizās notis jāsaliek pareizajās vietās un pareizajos garumos. Tur ir sava zinātne, bet to es, protams, neatklāšu, jo tur jau arī ir tā panākumu atslēga,” par dziesmu tapšanu stāsta grupas dalībnieks Normunds Jakušonoks.

Grupas muzicēšanas manieri vēl neviens nav klasificējis vai iekļāvis kādos noteiktos rāmjos, līdz ar to ir izveidojies “Labvēlīgajam tipam” raksturīgs rokraksts un skanējums. Kā viņi paši smej: tā ir mūzika veciem jauniešiem!

“Labvēlīgā tipa” dziesmas sestdienas vakarā dziedās un minēs Latvijas Radio balsis, cilvēki, kuri ir tik tuvu mūzikai kā neviens no mums! Dāmu komandā – Latvijas Radio 2 ētera personības – Velga Vītola-Amantova, Ivonna Markelova un Līna Rudzone. Kungu komandā – radio Pieci.lv rīta vīri Toms Grēviņš, Artis Volfs un “Pieci brauc” vadītājs Magnuss Eriņš.

Muzikālā spēle “Mana dziesma” LTV1 ēterā – 26. novembrī pulksten 21:20, kā arī www.replay.lv. Tajā skanēs arī grupas jaunās dziesmas “Doriana Greja vecā seja” televīzijas pirmatskaņojumu, bet portāla lasītājiem to piedāvājām noklausīties jau uzreiz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.