Foto: Twitter

Maskavas centrā atvērts restorāns “NKVD” 0

Maskavā netālu no Kremļa atklāts jauns restorāns “NKVD” – pirmajās darbības dienās tas izraisījis tik asus protestus sociālajos medijos, ka izkārtne vispirms pazaudēja pirmo burtu, bet tad tikusi noņemta pavisam, liecina ieraksti sociālajos tīklos.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

NKVD, kā zināms no vēstures, bija padomju slepenpolicijas KGB priekštecis, kas 20. gadsimta 30. un 40. gados apcietināja un nogalināja miljoniem cilvēku. Restorāns atrodas Ostoženkas ielā, netālu no bijušajām slepenpolicijas telpām.

Restorānā ir milzīgs Staļina portrets, savukārt ēdienkartē, kas izveidota kā nopratināšanas lieta – “Uzkoda Staļina gaumē”. Sociālo tīklu lietotāji ironizē, ka tā, jādomā, ir asiņains bifšteks vai aknu sitenis, kuru pienes trīs oficianti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Restorāna darbinieki aģentūrai BBC, kura arī interesējās par tā nosaukumu, skaidrojuši, ka tas ir saīsinājums no “varenas garšas nacionālās virtuves”, nevis asiņainās slepenpolicijas. “Kāpēc ne? Cilvēki mums jautā, bet kāpēc ne? Tas taču ir NKVD, nevis Gestapo,” teicis kāds restorāna darbinieks, kurš nevēlējās nosaukt savu vārdu.

Mikroblogošanas tīkla Twitter lietotāji gan aizrāda, ka restorāns NKVD Maskavas centrā ir gluži tas pats kā restorāns “Gestapo” Berlīnē, un jauta, kas būs nākamais – pionieru nometne vai viesnīca “GULAG”?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.