Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
17. novembris, 2015
Drukāt

8 ieguvumi no kanēļa lietošanas uzturā

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Kafijas dzirnaviņās nav ieteicams malt muskatriekstu, zvaigžņoto anīsu un kanēļa standziņas – tas visdrīzāk būs ierīces pēdējais malums, jo šīs garšvielas ir ļoti cietas un sabojā asmens stiprinājuma vietu. Cietas garšvielas var sasmalcināt vienīgi akmens piestiņā.

Kanēlis ir lieliska garšviela, kuru mēs bieži vien pievienojam ābolu pīrāgam, kafijai vai tumšajai šokolādei. Šī garšviela ēdieniem dod neatkārtojamu aromātu un pikantu garšu. Cilvēki kanēli sauc par “noskaņojuma garšvielu”, jo tā sasilda un uzjautrina. Uzzinām, ko vērtīgu dod kanēlis.

  • Stimulē smadzeņu darbību. Palīdz cīnīties ar depresiju un galvassāpēm.
  • Noderīga sirdij. Palīdz cīnīties ar taukiem, kas nonākuši organismā, tāpēc labāk nelieto produktus, kas satur taukus, jo tie var kaitēt sirdij.
  • Palīdz notievēt. Regulē cukura līmeni asinīs, bet tas spēlē lielu lomu zaudējot svaru. Varbūt tu uzreiz to nepamanīsi, bet ar laiku gan.
  • Uzlabo gremošanas sistēmu. Palīdz cīnīties ar hroniskām vēdera saslimšanām. Kanēli vari pievienot zupām.
  • Kavē vēža veidošanos. Neļauj attīstīties vēža šūnām. Tāpēc nedaudz pievieno kafijā kanēli – tā sevi pasargāsi no vēža.
  • Uzlabo garastāvokli. Samazina sāpes mēnešreižu laikā, līdz ar to tavs garastāvoklis arī uzlabojas, jo nav jūtamas sāpes.
  • Stiprina smaganas. Kanēlis satur antibakteriālas spējas, palīdz stiprināt smaganas un aizsargā zobu emalju. Kā arī atsvaidzina elpu, tieši tāpēc kanēli pievieno ledenēm, mutes skalojamajiem līdzekļiem un košļāmajām gumijām.
  • Uzlabo ādas stāvokli. Palīdz noņemt zilos riņķus un apsārtumus, kā arī palīdz treknai un problemātiskai ādai. Tieši tāpēc kanēli izmanto masāžās.

 

Avots: www.pixy.ru

zeltene

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+