Praktiski
Receptes

8 piena zupas receptes. Lielāka dažādība, nekā tu vari iedomāties! 16

Piena zupa ar meloni

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

500–600 g melones, 5–6 glāzes piena, 1 olas dzeltenums, 1 ēdamkarote medus.

Meloni sagriež kubiciņos, iemaisa medu un katliņā tvaicē, līdz tā pārvēršas biezenī. Otrā katliņā ielej pienu, uzkarsē, bet nevāra, iemaisa olas dzeltenumu (ņemiet lauku vistas olu). Pievieno melones biezeni, samaisa. Zupu var ēst karstu vai atdzesētu.

Piena zupa ar biezpiena klimpām

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

1 l piena, 250 g biezpiena, 2 olas, 3 ēdamkarotes miltu, sāls, cukurs.

Biezpienu ar miltiem, sakultām olām, sāli un cukuru samaisa viendabīgā masā un izveido klimpas. Pienu uzvāra un tajā liek klimpas. Maisot vāra, līdz biezpiena klimpas uzpeld virspusē. Pienu var iekrāsot, pievienojot saldu ogu sulu.

Piena zupa ar Suluguni vai brinzas sieru

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

400 ml piena, 150 ml ūdens, 200 g siera, 1 ēdamkarote sviesta, 2 olas, sāls.

Pienu uzvāra, pievieno verdošu ūdeni un sīkos gabaliņos salauzītu sieru, maisa. Pēc tam zupai pievieno sviestu un sakultu olu un ļauj pavārīties 10 minūtes.

Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem vai sasmalcinātām mandelēm.

Piena un zivju zupa

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

1 l piena, 1 kg saldūdens zivju, 1 sīpols, 4 kartupeļi, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote miltu, dilles, sāls.

Zivis notīra, sagriež gabaliņos, liek nelielā daudzumā verdoša ūdens, vāra 10 minūtes un izņem no ūdens. Ūdenī, kurā vārījās zivis, liek nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sīpolu un vāra vēl 5–7 minūtes. Pienā izšķīdina miltus, pielej zupai un vāra tik ilgi, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pēc tam zupai
pieliek zivs gabaliņus, dilles, sviestu un pavāra vēl 2 minūtes.

Piena un ķirbja zupa

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

500 g ķirbja, sauja rīsu, 1 l piena, 1 ēdamkarote sviesta, 1 glāze ūdens, sāls.

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sāli un vāra ūdenī kopā ar rīsiem gatavu. Pēc tam ielej karstu pienu, uzvāra, pievieno karoti sviesta.

Piena zupa ar kartupeļu klimpām

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

1 l piena, 6–7 kartupeļi, 1 ola, sviests, sāls, cukurs.

Saistītie raksti

Kartupeļus nomizo un sadala 2 daļās: vienu daļu sarīvē svaigus, nospiež lieko šķidrumu, bet otru daļu kartupeļu izvāra, atdzesē un sarīvē. Kartupeļu masas samaisa kopā, pievieno sāli. Veido klimpas, tās uzmanīgi liek verdošā ūdenī un vāra, līdz gatavas. Gatavās klimpas pašas uzpeld apmēram pēc 5 minūtēm. Tad pievieno pienu, nedaudz sāls, cukura un, kad piens sāk vārīties, vāra vēl 10–15 minūtes. Pirms pasniegšanas karstā zupā ieliek piciņu sviesta.

Piena un kukurūzas zupa

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

1 l piena, 6–7 kukurūzas vālītes, 2 sīpoli, 2 zariņi rozmarīna, 2 ēdamkarotes sviesta, sāls, malti melnie pipari.

Pienu uzvāra, ieliek rozmarīna zariņus un atstāj 2 stundas iestāvēties. No kukurūzas vālītēm notīra graudus. Karstā sviestā apbrūnina sīki sagrieztus sīpolus.

No piena izņem rozmarīna zariņus, ieber kukurūzu un sīpolus, pievieno sāli, piparus un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam zupu sablendē.

Piena un šampinjonu zupa

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

200 g šampinjonu, 4 kartupeļi, 1,5 l piena, 1 sīpols, 1 burkāns, 1 kārbiņa kausētā siera, sviests cepšanai.

Šampinjonus sagriež 4 daļās, pārlej ar aukstu ūdeni, lai nosedz, pievieno šķipsniņu sāls un vāra. Pēc tam pielej pienu, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un turpina vārīt. Uz pannas augu eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu un sarīvētu burkānu. Pannas saturu pievieno zupai un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Vārīšanās beigās zupai pievieno kausēto sieru, izmaisa, lai tas izkūst. Pirms pasniegšanas rotā ar zaļumiem.

LA.lv