Publicitātes attēls

Mūsdienīgi automātikas risinājumi visplašākajām vajadzībām 0

Jau vairāk nekā 30 gadus viens no pasaules lielākajiem dalībniekiem automātikas tirgū ir itāļu ražotājs BFT. Uzņēmums pārstāvēts visā pasaulē: 20 filiāles, 530 dīleri vairāk nekā 120 valstīs, kopumā 490 darbinieku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi”
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

BFT uzņēmums dibināts 1981. gadā Tjenā (Thiene) Itālijā. Kopš 2004. gada BFT ir “Somfy” grupas uzņēmums, kas deva nepieciešamo atbalstu, lai palielinātu tirgus daļu, un ļāva ģimenes uzņēmumam kļūt par starptautiska līmeņa uzņēmumu. Latvijā BFT produkti pieejami kopš 1993. gada, bet kopš 2015. gada ar biroju Rīgā darbojas BFT meitasuzņēmums.

CITI ŠOBRĪD LASA

BFT piedāvā augstākās kvalitātes automatizācijas risinājumus, kas nodrošina visaugstākā līmeņa komfortu un drošību:

  • privātmājām,
  • sabiedriskām ēkām,
  • industriālām ēkām,
  • teritoriju kontrolei.

BFT produktu klāstā ietilpst:

  • automātika vārtiem – bīdāmiem, veramiem teritorijas vārtiem, kā arī garāžu un industriālajiem vārtiem,
  • automātika durvīm,
  • barjeras,
  • bollardi (iegremdējami pāļi),
  • piekļuves un stāvvietu aprīkojuma sistēmas.

Bīdāmie vārti

Ļoti izplatīti un iecienīti tirgū ir privātmāju bīdāmie vārti. BFT ražo automātiku gan samērā vieglām vērtnēm, svarā līdz 800 kg, gan ļoti smagām vērtnēm līdz 1500 kg, ar vēršanas ātrumu 9 – 12 m/min.

Izvēloties automātiku, tai parasti tiek pievienoti arī dažādi aksesuāri, piemēram, fotoelementi, signāla lampa un pultis. Visus nepieciešamos papildu piederumus var iegādāties atsevišķi.

Veramie vārti

Zināms un vēsturisks risinājums ir veramie pagalma vārti, proti, vārti ar divām vērtnēm. BFT ražotā automātika divviru vārtiem paredzēta vērtnēm svarā no 250 līdz 800 kg ar vērtnes platumu 2 – 5 m.

Atkarībā no vārtu svara tiek piemeklēts attiecīgas jaudas motors. Vērā tiek ņemts vārtu svars, arī garums (veramais ceļš), intensitāte, ar kādu tie darbosies. Vārtu automātika jāizvēlas pie speciālista, kurš pārzina gan automātiku, gan vārtu ražošanas un uzstādīšanas specifiku.

Reklāma
Reklāma

Iespējams izvēlēties arī pazemē iebūvētu vārtu vadības automātiku, kur motors ir novietots zem zemes speciāli izbūvētā kastē.

Tiek piedāvātas arī dažādas piekļuves sistēmas, ar kurām tiek kontrolēta un vadīta šī automātika, – sākot no vienkāršām pultīm vārtu darbināšanai līdz tādiem risinājumiem kā kodu slēdzis un aplikācija. BFT palīdz klientiem tikt skaidrībā ar viņu vēlmēm. Bīdāmās automātikas ziņā BFT cenšas būt soli priekšā pārējiem un šobrīd piedāvā tādu risinājumu kā magnētiskie gala slēdži, kas varētu būt noderīgi tieši mūsu platuma grādos, īpaši sniegotās ziemās, jo pasargā vārtu mehānismu no iesalšanas.

Automātika durvīm

BFT ražo arī automātiku durvīm: bīdāmām, veramām, teleskopiskām ar vienu vērtni svarā no 120 līdz 250 kg.

Piemēram, automātika veramām durvīm intensīvai lietošanai VISTA SW MXL/SXL uzstādīta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā “Gaiļezers”.

Tā ir automātika ar 24 Vdc motoru, atvērumu no 700 līdz 1400 mm, ar vērtnes svaru līdz 250 kg, atvēršanas leņķi 110°.

Automātika atbilst standartam EN16005.

Plūsmas kontrole ar barjerām

Ir visdažādāko veidu barjeras, kas paredzētas satiksmes plūsmas kontrolei un ierobežošanai dažādos objektos, iebraucot un izbraucot no tiem, kā arī uz dažādiem ceļiem. Barjeru piedāvājums plašs, tās domātas izmantošanai dažādās vietās un situācijās – no pavisam nelieliem objektiem ar nelielu transportlīdzekļu plūsmu līdz augstas intensitātes satiksmes plūsmu regulēšanai.

Tādēļ barjeras atšķiras gan pēc garuma, gan vēršanās ātruma, gan citiem tehniskajiem risinājumiem. Piemēram, nereti barjeras nepieciešams ierīkot ierobežota augstuma telpās, teiksim, pazemes autostāvvietās, tādēļ šādām vietām tiek piedāvātas īpašas barjeras, kas vidū salokās 90 grādu leņķī. Vēršanās (pacelšanās) ātruma ziņā diapazons arī ir ļoti liels. Tiek izmantoti arī dažādi papildelementi, piemēram, uz barjeras uzkarināms žodziņš. Tas pasargā no mašīnu īpašnieku vēlmes krāpties – nemaksāt, pabraucot ar mašīnas purngalu zem barjeras cerībā iedarbināt indukcijas cilpu, kas bieži tiek izmantota kā piekļuves kontroles risinājums barjeras otrā pusē – pacelšanas automatizācijas atvieglošanai izbraucot.

Satiksmes organizācija un drošība

Pilsētvidē būsit pamanījuši mūsdienās jau neaizvietojamus palīgus – bollardus jeb izbīdāmos pāļus. Nozīmīgie BFT ražojumi atrodas, piemēram, pie Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra un citur. Automātiskie teritoriju bollardi ir ļoti izturīga no distances vadāma automātiska ierīce – metāla cilindri.

Šī ierīce palīdz ierobežot un organizēt satiksmi. Tos iespējams aprīkot ar dažādu papildu aparatūru, piemēram, operatīvā transporta skaņas signālu detektoru, lai nepieciešamības gadījumā attiecīgi norobežotajā teritorijā ielaistu ātrās palīdzības, policijas u. tml. dienestu automašīnas. Ar speciāli aprīkotu bollardu palīdzību pat regulē sabiedriskā transporta kustību pa tam atvēlēto joslu, neļaujot pa to braukt nevienam citam.

Bollardi kalpo par izcilu drošības līdzekli, kura pastiprinātā versija var stāties pretim lielgabarīta transporta triecienam. Izmēģinājumos īpaši bollardi spējuši apturēt 7,5 tonnas smagu kravas auto, kas traucas ar 80 kilometriem stundā.

Izbīdāmie pāļi lieliski iekļaujas apkārtēja ainavā, dažādos arhitektūras dizaina risinājumos.

BFT produkcija izgājusi reālus testus un saņēmusi sertifikātus saviem bollardiem par to atbilstību visaugstākajam līmenim, Eiropas standartam IWA14, kas atbilst (un pat nedaudz pārspēj) vecajam ASV standartam K12. Arī BFT ražotie motori atbilst visiem ES drošības standartiem, motoriem ir slodzes jutība, kas, piemēram, pasargā bērnus no ievēršanas durvīs vai vārtos.

BFT piedāvā sagatavot tehnisko dokumentāciju projektiem, sniedz tehniskās konsultācijas un palīdz piemērotāko produktu izvēlē, kā arī organizē apmācības.
Vairāk informācijas mūsu mājas lapā: http://www.bft-automation.com/lv_LTV/

BFT Access Automation Latvia
Ieriķu iela 5a, Rīga, LV1084
Tālr. +371 67801840
[email protected]
www.bft-automation.com