Publicitātes attēls

“LULU bērniem” sāk jauno sezonu 1

“LULU bērniem” pamodies no ziemas miega un gatavs visjaunākajiem skatītājiem piedāvāt pavasara sezonu, kas risināsies no 28. maija līdz 18. jūnijam, informē rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Četrus aizraujošus operas un baletu izrāžu demonstrējumus no pasaules vadošajiem teātriem varēs noskatīties svētdienu pēcpusdienās plkst. 16 kino Splendid Palace Film Noir zālē. Pirms seansa rīkotāji piedāvās nelielu ievadstāstījumu, kas mazo skatītāju veiksmīgāk sagatavos gaidāmajam notikumam.

“LULU bērniem” jauno sezonu 28. maijā atklās Leo Delība balets “Kopēlija” – stāsts par noslēpumainu daiļavu, kuras skaistums izraisa ķīviņu jauno mīlētāju pāra Svanildas un Franca starpā. Pārpratums seko pārpratumam, taču galu galā izrādās, ka Kopēlija, tāpat kā Spāniete, Bruņinieks un Skots, ir tikai leģendām apvītā doktora Kopeliusa pašrocīgi darināta mehāniskā lelle un nav pat dzīva. Zvana svētkos tomēr notiek kāzas, taču – kurš pāris tiek salaulāts un kā šis notikumu virpulis leļļu un cilvēku starpā atrisinās, aicinām vērot burvību pilnajā iestudējumā no Londonas Karaliskā baleta! Par iestudējumu vairāk stāstīs komponists Arturs Maskats.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Negribu mācīties, gribu laukā spēlēties, ēst konfektes un kārtīgi paraustīt kaķi aiz astes!” – tā dzied Morisa Ravela operas “Bērns un burvības” galvenais varonis 2012. gada iestudējumā no prestižā Glaindburnas festivāla. Māte par to visu nebūt nav sajūsmā un ieslēdz Bērnu istabā, kur tam ar sausiņiem un nesaldinātu tēju jāapdomā sava rīcība un jāgaida vakariņu laiks vienatnē. Bērns aizsviļas dusmās, moka savas rotaļlietas, plēš tapetes, dauza traukus un visu, kas gadās pa rokai. Bet pēkšņi…tas viss atdzīvojas! Par to, kā dziedošais Krēsls, Pulkstenis, Uguns u.c. varoņi Bērnu pārmāca, 4. jūnija pēcpusdienā stāstīs mūzikas žurnālists un erudīts Orests Silabriedis.

Nedēļu vēlāk, 11. jūnijā, Pētera Čaikovska balets “Apburtā princese” par šķirstā gulošo, simt gadu miegā iemidzināto princesi Auroru, sauktu rītausmas vārdā, kuru no dziļā miega spēj atmodināt vienīgi brīnums – īsta mīlestība un prinča skūpsts. Fejas, karaļpāris, prinči, galminieki, vārpstiņš un arī pavisam negaidīti viesi kā Zilais putns, Runcis zābakos, Sarkangalvīte un pat Vilks, Pelnrušķīte un citi – krāsainā un brīnumainā iestudējumā šo skaisto pasaku izdejos Berlīnes Valsts baleta solisti, bet vārdos ietērps mūzikas pedagoģe un lieliskā stāstniece Iveta Grunde.

18. jūnijā sezonu noslēgs Reičelas Portmanes opera par zeltmataino puisēnu, kurš nāk no asteroīda B612, kolekcionē tauriņus, tic, ka viņa roze ir vienīgā sugas pārstāve pasaulē, un savu jēriņu glabā kastē, jo viņa planēta ir pārāk maza – Mazais princis. Lidmašīnas piespiedu nolaišanās tuksnesī, četrdesmit trīs saulrieti, lapsa, čūska un cīņas ar baobabiem tiks izstāstītas BBC un Sony vizuālajā kopdarbā ar četrdesmit bērnu piedalīšanos profesionāļu komandas ietvaros. Pirms iestudējuma demonstrēšanas vairāk par to komponists, mūzikas žurnālists un pazinējs Edgars Raginskis.

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, ieeja visos pasākumos – bez maksas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.