Foto – AFP/LETA

Nav apstiprinājušies terorisma draudi “Rock am Ring”, festivāls atsāksies 0

Terorisma draudu dēļ piektdienas vakarā pārtrauktais rokmūzikas festivāls “Rock am Ring” sestdien atsāksies un draudi nav apstiprinājušies, paziņoja policija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 192
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

“Mums ir prieks par jums. Festivāls turpinās!” tviterī paziņoja Koblencas policija.

Festivāla organizatori paziņoja, ka aizdomām par terorisma draudiem nav bijis pamata.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sestdienas rītā policija turpināja pārmeklēt rokfestivāla norises vietu.

Festivāls tika pēkšņi pārtraukts piektdien ap plkst.21.30 (plkst.22.30 pēc Latvijas laika), kad tā organizators Mareks Līberbergs uzkāpa uz skatuves un aicināja apmeklētājus atstāt teritoriju.

Aculiecinieki stāstīja, ka apmeklētāji aizgājuši mierīgā un kontrolētā veidā, un teritorija tika atbrīvota pusstundas laikā, lai policija varētu to pārbaudīt.

Pa skaļruņiem tika pārraidīts paziņojums: “Terorisma draudu situācijas dēļ festivāls uz šodienu ir atcelts. Mēs ceram, ka tas varēs turpināties rīt. Lūdzu, dodieties uz izejām.”

Federālās valdības iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs atbalstīja lēmumu par festivāla pārtraukšanu, jo “festivāla apmeklētāju drošībai ir jābūt prioritātei”.

Festivāls “Rock am Ring”, kas kopš 1985.gada notiek Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē Vācijas rietumos, tradicionāli ilgst trīs dienas – no piektdienas līdz svētdienai. Šo Vācijas slavenāko rokfestivālu parasti apmeklē desmitiem tūkstoši roka fanu.

Bija gaidāms, ka šogad festivālu apmeklēs līdz 90 000 viesu. Drošība tajā tika pastiprināta pēc Mančestras terorakta, palielinot policijas klātbūtni par 1200 policistiem.

Piektdienas vakarā atklājot festivālu, Līberbergs bija pieminējis Mančestras terorakta upurus.

Bija paredzēts, ka festivāla pirmā vakara nagla būtu grupa “Rammstein”, kurai bija paredzēts uzstāties plkst.22.30 (plkst.23.30. pēc Latvijas laika).

Reklāma
Reklāma

Paralēli rīkots festivāls “Rock im Park” Bavārijas pilsētā Nirnbergā, kur tām pašām grupām bija paredzēts uzstāties citā secībā, piektdienas vakarā notika kā plānots.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.