Foto-LETA/AFP

Otrdien gaidāms sutīgs laiks, vakarā iespējams ļoti stiprs lietus 0

Otrdienas rītā daudzviet Kurzemē un Zemgalē līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krievija vismaz mēnesi zināja par terorakta gatavošanu: “Lai viņi nestāsta pasakas fejai!” 87
Lasīt citas ziņas

Nakts vidū lija Liepājas pusē, kur tika reģistrēti arī pāris zibens spērieni, un nokrišņu daudzums pilsētā sasniedza 11 milimetru. Lietus josla tuvojas Sēlijai un Vidzemes rietumu daļai.

Debesis lielākoties klāj mākoņi. Pūš mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +13..+17 grādu, un naktī visā valstī termometra stabiņš nenoslīdēja zemāk par +10 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīgā apmācies laiks, no dienvidrietumiem tuvojas lietus. Pūš austrumu, dienvidaustrumu vējš 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra +16..+17 grādu.

Otrdienas rītā Latviju turpina šķērsot siltā atmosfēras fronte, aiz tās ieplūst sutīgs gaiss, un pēcpusdienā temperatūra gaidāma no +18 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz +26..+27 grādiem valsts dienvidaustrumu daļā.

Sagaidāms, ka dienā līs vietām Latvijas centrālajos un austrumu novados, iespējams pērkona negaiss. Spēcīgu pērkona lietusgāžu veidošanās prognozēta vakarpusē un vēl arī naktī uz trešdienu. Nokrišņu daudzums vietām Vidzemē, Zemgales austrumu daļā un Latgalē līdz trešdienas rītam var sasniegt 30-50 milimetru.

Caur mākoņiem otrdien brīžiem uzspīdēs saule, vējš pūtīs no dienvidu puses un brāzmās daudzviet sasniegs 10-14 metru sekundē.

Rīgā palaikam gaidāms lietus, pastāv arī pērkona negaisa risks. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas pāries dienvidu vējā, un gaiss iesils līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, atmosfēras spiediens jūras līmenī no 753 dzīvsudraba staba milimetriem valsts rietumos līdz 759 milimetriem austrumos.

[meteoweather_map]