Ekrānšāviņš no Skaties.lv

Namsaimnieka vai īrnieku bezatbildība? Nesaskaņās iesaista raidījumu “Degpunktā” 0

Kādai sievietei Rīgā, Maskavas forštatē, radies strīds ar mājas īpašnieku par ēkas savešanu dzīvošanai piemērotā kārtībā, tomēr, kā izrādās, arī paši Līksnas ielas nama īrnieki nav nekādi zelta gabaliņi, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas
Lasīt citas ziņas

Ināras kundze Līksnas ielas koka namā dzīvo jau ne pirmo gadu. Līdz šim ar neērtībām samierinājusies, bet beidzot sievietes mērs ir pilns. Viņa stāsta, ka atkritumi tiekot izvesti tikai divreiz mēnesī, un mājas īpašnieks viņai atņēmis šķūnīti. Arī iekštelpās situācija esot dramatiska, saka Ināra. Saimnieks tikai imitējot darbu, bet reālus uzlabojumus nejūt jau gadiem.

Mājas īpašnieks Mihails, no cita dzīvokļa iedzīvotāja padzirdējis par televīzijas ierašanos, gatavs runāt kameras priekšā un stāsta, – kopš viņš te sācis saimniekot, dzīvokļos ievilkts ūdens. Tieši iedzīvotāju dzeršana, nolaidība un lielie parādi ir visu likstu pamatā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Apskatot Ināras dzīvokli, kļūst skaidrs, ka remontdarbi nepieciešami krāsnij, kas ir pārvaldnieka atbildība, bet tas arī viss, kam var piesieties.

Policistu rokas par īsu, jo civiltiesiskus strīdus un savstarpējus kašķus risina tiesa. Likumsargi šurp atbraukuši tikai tāpēc, lai strīda karstumā kaimiņi nesakaujas.

Arī “Degpunktā” var palīdzēt tikai ar padomu – vai nu salīgt mieru, nokārtot parādsaistības un tad no īpašnieka prasīt atbildību, vai arī gluži vienkārši pārcelties, kas Inārai gan nešķiet reāls risinājums, jo, kā beigās atklājās, viņa Mihailam par īri un komunālajiem, atskaitot elektrību, maksā vien 50 eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.