Publicitātes foto

Tu gribi notievēt, jautā pēc padoma, bieži maini domas – visdrīzāk, tev ir zems pašvērtējums! 0

Vārds “pašvērtējums” sastāv no divām daļām: (sevis) paša – vērtējums. Citiem vārdiem, pašapziņa – tas ir veids, kā mēs redzam paši sevi. Šis vērtējums mēdz būt: adekvāts, paaugstināts vai pazemināts.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins 124
Lasīt citas ziņas

Un tieši no pazeminātas pašvērtējuma cieš visvairāk cilvēku. Nepārliecinātība par sevi, dažāda veida kompleksi un bailes ir pazemināta pašvērtējuma raksturīgākās pazīmes. Tieši šī īpašība cilvēkiem sniedz spējas palūgt algas pielikumu, atteikt kādam, pārtraukt nekomfortablas attiecības un pat nomest lieko svaru!

Tātad, kā atpazīt pazeminātu pašvērtējumu?

Lūk, 5 pazīmes, ka jūs no tā ciešat:

Jūs nevarat peteikt “nē”

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad jums kāds kaut ko palūdz, jums ir ļoti sarežģīti atteikt. Un pat ja lūgumu nepavisam negribas pildīt, jūs vienalga piekrītat. Šīs bailes atteikt liecina par to, ka jūs vēlaties izskatīties labāks citu acīs, pat ja tas kaitē jūsu paša interesēm.

Ko darīt?

Iemācieties ielikt sevi pirmajā vietā. Biežāk jautājiet sev: “Bet vai es to patiešām vēlos?”.

Jūs apskaužat citus

Ko un par ko apskaužam citus? Visbiežāk tas ir kāds, kam vairāk veicas. Tāds, kam ir kaut kas, kā nav jums, bet ļoti gribētos, lai būtu. Skaudības pamatā ir neapmierinātība ar sevi, kas uz konkrēto brīdi jums ir un kas jūs esat.

Ko darīt?

Nesalīdzināt sevi ar apkārtējiem. Vienīgais cilvēks, ar kuru jūs varat sevi salīdzināt esat jūs pats pagātnē.

Bailes izteikt savas vēlmes

Bailes paziņot par savām vēlmēm un vajadzībām, ir ļoti tuvas bailēm pateikt “nē”. Visbiežāk aiz tā slēpjas vēlēšanās izdabāt un iepatikties. Vienā vārdā sakot, tā ir viena no pazīmēm, ko psiholoģijā sauc par “upura lomu”.

Ko darīt?

Droši runāt par to, kas jums patīk un kas nepatīk!

Jūs nepamet uzmācīga doma, ka vajag notievēt

Vai arī nemitīgi gribas kā citādi uzlabot savu ārējo izskatu. Pie tam, tas attiecas nevis uz tiešām acīm redzamām problēmām, bet visdrīzāk pēc vēlēšanās svērt nedaudz mazāk, tad vēl mazāk un vēl…  Jums visu laiku šķiet, ka jūs neesat sasniedzis ideālu.

Ko darīt?

Saprast, ko reāli vajag mainīt savā izskatā un vai to patiešām var izdarīt tā, kā esat iedomājies. Un to, ko nevar mainīt, ir gluži vienkārši jāiemācās pieņemt. Šai mācību stundai ir nosaukums – atļauties būt īpašam!

Reklāma
Reklāma

Jūs visu laiku vaicājat pēc padoma

Jums ir grūti pieņemt patstāvīgus lēmumus un jūs regulāri ar kādu konsultējaties. Tā var būt mamma, vīrs, draudzene, konsultants vai jebkurš cits. Pie tam, jūs bieži mainat savas domas, atkarībā no viņu izteiktajiem viedokļiem. Tāda jūsu uzvedība liecina par to, ka jūs neuzticaties pats sev. Jūs vairāk ticat kādam citam, nekā sev.

Ko darīt?

Iemācīties pieņemt lēmumus patstāvīgi. Sākumā tas būs ļoti sarežģīti, bet pavisam drīz jums iepatiksies to darīt.

Avots: www.econet.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.