BK “Ventspils” zaudē galotni un spēli Salonikos 0

Latvijas vicečempione basketbolā “Ventspils”, neveiksmīgi aizvadot mača izskaņu, otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas septītās kārtas spēlē izbraukumā ar 76:83 (17:21, 24:14, 20:22, 15:26) piekāpās Grieķijas klubam Saloniku PAOK.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Lasīt citas ziņas

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Māris Gulbis, kamēr 16 punktus pievienoja leģionārs Maiks Brusevics. Tikmēr 14 punkti lietuvietim Juļam Jucikam.
Savukārt PAOK labā 15 punktus iemeta Vangelis Margaritis.

Spēle sākās ar noteikumu pārkāpumu pret Gulbi, kurš turklāt tobrīd izpildīja trīspunktnieku. Tiesa, viņš iemeta tikai vienu no trim soda metieniem, bet turpinājums ventspilniekiem bija nesekmīgāks, jo PAOK veica 8:0 izrāvienu. Pēcāk Saloniku komanda panāca arī 13:5, bet tad cīņas gaita izlīdzinājās, jo ventspilnieki bija atguvušies uzbrukumā. Tiesa, Latvijas komanda visu laiku atradās iedzinējos, pirmās desmit minūtes noslēdzot ar četru punktu deficītu – 17:21.

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī pirmā puslaika turpinājumā vienības turpināja punktus gūt līdzīgi, bet otrā ceturkšņa viducī “Ventspilij” izdevās veiksmīgāks nogrieznis, kas ļāva likvidēt sešu punktu deficītu un pēc Ronalda Zaķa precīzā “sodiņa” pēc ilgāka pārtraukuma panākt neizšķirtu (31:31). Arī noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs ventspilnieki bija uz viļņa, jo pēc Gulbja divpunktnieka izdevās panākt jau 38:34.

Lai arī pēc soda metieniem mājinieki PAOK pāris punktus atspēlēja, Ubilla piecas sekundes līdz lielajam pārtraukumam realizēja svarīgu tālmetienu un panāca 41:35, ar šādu rezultātu arī noslēdzoties pirmajam puslaikam.
Otrā puslaika ievadā PAOK likvidēja ventspilnieku pārsvara, bet turpinājumā starp abām vienībām bija ļoti līdzvērtīga cīņa, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Nepilnas četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Gulbis ar precīzu trejaci izvirzīja “Ventspili” vadībā ar 53:48. Latvijas klubs kādu brīdi turējās šo dažu punktu vadībā, tomēr nekur tālāk atrauties neizdevās, PAOK basketbolistiem nepārtraukti uzturot spriedzi.
Noslēdzošajās desmit minūtēs nelielu pārsvaru jau izdevās iegūt mājiniekiem, kuri pēc Fila Gosa divpunktnieka septiņarpus minūtes līdz beigām izvirzījās vadībā ar 66:61. PAOK vienība turklāt šo pārsvaru diezgan veiksmīgi noturēja, uz neilgu brīdi iegūstot arī septiņu punktu vadību, tomēr “Ventspils” pēc neliela izrāviena un Jucika divpunktnieka trīs minūtes un 40 sekundes pirms beigām panāca 70:70.

Noslēdzošajās pamatlaika minūtēs ritēja bezkompromisa cīņa, bet noslēdzošās 60 sekundes sākās ar 76:73 par labu PAOK komandai. Aigara Šķēles tālmetiens 54 sekundes pirms beigām lidoja grozam secen, kamēr nākamajā mājinieku uzbrukumā precīzs bija Lakijs Džonss, līdz ar to panākot jau sešu punktu pārsvaru. Šāds pavērsiens 28 sekundes pirms beigām lika ventspilnieku galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram ņemt minūtes pārtraukumu.
Pēc pārtraukuma Gulbis pieļāva kļūdu, kas Ingum Jakovičam lika pārkāpt noteikumus. Pēc tam mājinieki realizēja abus soda metienus un panāca jau 81:73, bet pēc vēl vienas ventspilnieku kļūdas tablo vēstīja jau 83:73. Septiņas sekundes līdz beigām Šķēle iemeta tālmetienu, bet mača liktenis tobrīd jau bija izšķirts.

FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā pa piecām uzvarām sešās spēlēs ir Vācijas klubam Ludvigsburgas “MHP Riesen”, spāņu Tenerifes “Iberostar” un lietuviešu Klaipēdas “Neptūnas”.
Tikmēr pirmajam trijniekam ar trim uzvarām septiņās cīņās seko Francijas komanda Šalonas pie Sonas “Elan” un “Ventspils”. Savukārt divas uzvaras ir “Gaziantep” un PAOK vienībām, kamēr Kapo d’Orlando “SikeliArchivi” komandai ir viens panākums.