Ābolkūka ar brūno cukuru un kļavu sīrupu. Našķis nedēļas nogalei 0

Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks atdzesēšanai, cepšanai un sacietēšanai)
Katrā porcijā apm. 229 kcal/958 kJ
3 g olbaltumvielu, 10 g tauku, 32 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Lasīt citas ziņas

1. Miltus sajauc ar sāli un pakāpeniski pievieno kokosa sviestu, līdz masa kļūst irdena. Neizslēdzot mikseri, pielej četras ēdamkarotes ledusauksta ūdens, lai drumstalas kļūtu viendabīgas. No mīklas izveltnē divas plātnes, ietin folijā un stundu tur aukstumā.

2. Vienu plāksni izveltnē 3 cm biezu, ieklāj ietaukotā cepšanas formā (28 cm diametrā), veidojot 3 cm augstu maliņu. Olas baltumu sakuļ ar nedaudz ūdens un apziež mīklu (arī maliņas).

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 225 ºC. Otro mīklas plāksni izveltnē nedaudz lielāku nekā apakšējā. Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes, sagriež. Bļodā sajauc ar citronu sulu, kļavas sīrupu, cukuru, cieti un garšvielām. Pildījumu liek uz mīklas, uz tā uzliek dažus sviesta gabaliņus.

4. Ar otro mīklas plāksni pārklāj pildījumu, cieši piespiež. Apziež ar sviestu. Izveido dažus caurumus tvaika noplūdei. Cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes, tad temperatūru pazemina līdz 180 ºC un turpina cept kūku vēl 40–45 minūtes.