Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
29. oktobris, 2015
Drukāt

Ābols, kas pārtapis dzirkstošā baudījumā. 7 gardas receptes ar Sabiles sidru

1. Viesošanās uzņēmumā “Sabiles sidrs”

1no9
Publicitātes fotoPublicitātes foto
Publicitātes foto

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

Sidrs ir viegli dzirkstošs vīns, ražots no āboliem. Tas ir ļoti populārs gan Anglijā, gan Francijā, gan arī daudzās citās valstīs visā pasaulē. Un tagad – arī pie mums! Vīnu tradīcijas Latvijā vēl attīstās, un mūsu klimata joslā vīnogu augšanai vasaras sezona ir nedaudz par īsu, savukārt ābolu audzēšanai gan mums nekā netrūkst! Latvijas āboli ir izcili, lai ražotu sidrus!

Kad ierodos Sabilē, pašā centrā jau stāv skaists retro autobusiņš, ar kuru “Sabiles sidrs” darbinieki brauc pa Latviju uz pilsētu svētkiem un tirdziņiem, lai pārdotu un cienātu ar Latvijā radītu dzērienu. Mani uzcienā, un tūlīt atzīstu, ka sidrs ir augstvērtīgs un garšīgs. Atšķirībā no citiem Latvijas produktiem, kuru ražotnēs šogad esmu ciemojusies, Sabiles sidru nebiju garšojusi. Tagad gan esmu tā fane!

Bet ar garšošanu vien nepietiek. Jābrauc uz ražotni. Un tā mēs arī darām. Sabiles sidra ražotāja SIA “Kroņstrauts” valdes locekle Baiba Circene mani ved retro busiņā uz ražotni, kas atrodas dažus kvartālus tālāk – turpat pašā pilsētas centrā, Rīgas ielā 22.
Kamēr braucam, Baiba padalās ar savu filozofiju par iemīļoto produktu – sidru. Tas man ļoti patīk: “Ābols – mīlestības un skaistuma simbols – ir pārtapis dzirkstošā svaigā baudījumā!”

Pāris minūšu laikā jau nokļūstam pie ražotnes. Jauka, restaurēta, liela ēka ar mazu veikaliņu, kurā var apskatīt un nopirkt visus “Sabiles sidrs” ražotos produktus. Izrādās, ka produktu ir daudz vairāk, nekā biju domājusi.

  1. Viesošanās uzņēmumā “Sabiles sidrs”
  2. Gadsimtos pārbaudīta metode
  3. Skaista etiķete un pat korķis
  4. Ekskursijas un degustācijas sidra mīļotājiem
  5. Franču sīpolu zupa
  6. “Sabiles sidrs” saimnieces Baibas Circenes mērce
  7. Dzirkstošs saldais ēdiens ar Dāmu pirkstiņiem un ogām
  8. Sangrija – atsvaidzinošs papildinājums maltītei
  9. Kokteilis “Melnais samts” ar Sabiles sidru

Pievienot komentāru

Gatis Strads. Mežā neatkarīgāks nekā teātrīSkatoties uz kokiem, redz ainavu, nevis eiro
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+