Foto – Aija Geida

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu 0

Neparastu garšu var iegūt, ābolus savārot ar iebiezināto pienu. Ņem 2,5 kg ābolu, kārbiņu jeb 400 g iebiezinātā piena ar cukuru. Ja grib saldāku, papildus var piebērt 100 g cukura. Vāra tāpat kā parasto biezeni, tikai beigās pievieno iebiezināto pienu, cukuru un pavāra vēl piecas minūtes. Karstu pilda tīrās burkās un uzreiz aizvāko.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Ja gribas viendabīgu konsistenci, pirms lej klāt iebiezināto pienu, masu izberž caur sietu. Iegūst tumīgu, saldenu virumu ar patīkamu garšu. Pieliekot pāris ēdamkarošu karamelizētā vai brūnā cukuru, garša kļūst vēl intensīvāka. Ziemā kopā ar saldētām ogām tas ir garšīgs deserts.