Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
16. septembris, 2014
Drukāt

Ābolu čatnijs. Saimnieces Dzidras Tilkas recepte (1)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Nepieciešams
1 kg ābolu, 150 g sīpolu, 30 g ingvera, 150 g rozīņu, 1 ēdamkarote sinepju graudiņu, 5 ēdamkarotes 9% etiķa, 600 g brūnā kandisa cukura, sāls, Kajennas pipari.

Pagatavošana
Ābolu sagriež četrās daļās, nomizo un izgriež serdi. Augļus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus un ingveru nomizo un sīki sagriež. Visas sastāvdaļas kopā ar rozīnēm, sinepju graudiņiem, etiķi, 250 ml ūdens, cukuru un Kajennas pipariem liek lielā katlā. Pieber aptuveni 1 tējkaroti ar kaudzi sāls, samaisa un, neuzliekot vāku un nepārtraucot maisīšanu, 40–50 minūtes tvaicē, līdz izveidojas pabieza masa. Čatniju karstu iepilda aizskrūvējamās stikla burciņās.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. āboli ir ,etiķis arī -pārējais jāpērk -vai vērts -āboli tapat garšīgi ,ja gribas ziemai -savāra ar nedaudz cukura

Draugiem Facebook Twitter Google+