Foto – Fotolia

Ābolu čatnijs. Saimnieces Dzidras Tilkas recepte 1

Nepieciešams
1 kg ābolu, 150 g sīpolu, 30 g ingvera, 150 g rozīņu, 1 ēdamkarote sinepju graudiņu, 5 ēdamkarotes 9% etiķa, 600 g brūnā kandisa cukura, sāls, Kajennas pipari.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins 124
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Ābolu sagriež četrās daļās, nomizo un izgriež serdi. Augļus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus un ingveru nomizo un sīki sagriež. Visas sastāvdaļas kopā ar rozīnēm, sinepju graudiņiem, etiķi, 250 ml ūdens, cukuru un Kajennas pipariem liek lielā katlā. Pieber aptuveni 1 tējkaroti ar kaudzi sāls, samaisa un, neuzliekot vāku un nepārtraucot maisīšanu, 40–50 minūtes tvaicē, līdz izveidojas pabieza masa. Čatniju karstu iepilda aizskrūvējamās stikla burciņās.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.