Praktiski
Receptes

Ābolu drupaču kūka. Recepti iesaka kulinārijas eksperte Signe Meirāne 16

Publicitātes foto

Šī vasara Latviju lutinājusi gan ar laikapstākļiem, gan labu ogu un augļu ražu. Dārzos sācies ābolu laiks. Ko ar tiem iesākt, kad pirmā ābolu kāre pārvarēta un svaigā veidā tie vairs “nelien iekšā”? Ar gardu ābolu drupaču kūkas recepti dalās kulinārijas eksperte un “Rimi Gardēde” Signe Meirāne.


Nepieciešams:

2 olas un 4 olu dzeltenumi

180 g brūnā cukura

1 tējk. malta kanēļa

200 g sviesta, izkausēts un nedaudz atdzesēts

200 g kviešu miltu

80 g vidēji rupju rudzu miltu

šķipsniņa jūras sāls

200 g nomizotu, iztīrītu ābolu, sagriezti gabaliņos

200 g plūmju bez kauliņiem, sagrieztas gabalos

100 g melleņu


Drupačām:

4 kardamona pāksts sēkliņas, saberztas, vai 1/4 tējk. kardamona pulvera

105 g kviešu miltu

90 g rudzu miltu

45 g lazdu riekstu, samalti

60 g marcipāna

100 g Demeraras cukura

120 g auksta sviesta

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.

Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.

Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli. Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes. Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.

LA.lv