Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
30. oktobris, 2013
Drukāt

Ābolu gardums zem restītēm


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Sastāvdaļas:

8 āboli,

200 g kārtainās mīklas,

40 – 50 g brūnā cukura,

½ tējkarotes malta kanēļa.

 

Kā gatavot?

Ņem vidēji lielus ābolus, nomazgā un sešiem no tiem izgrebj vidu tā, lai veidojas iedobe 2 – 2,5 cm diametrā. Svarīgi nepārdurt ābolu, citādi gardums nesanāk sulīgs. Divus atlikušos ābolus sagriež kubiņos un samaisa ar brūno cukuru un kanēli. Saliek ābolos pildījumu. Sagriež kārtaino mīklu strēmelēs un veido āboliem pāri restīti. Cep +180 °C aptuveni 20 minūtes (līdz mīkla paliek zeltaini brūna un āboli maina krāsu). Ātri pagatavojams gardums, kas izskatās eleganti un garšo labi, jo āboliem vidus ir patīkami sulīgs un saldskābs.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+